1Blocker stoppar i din Mac och i dina iOS-prylar

1Blocker stoppar i din Mac och i dina iOS-prylar

Annonsblockeringsprogrammet 1Blocker finns för din iPhone, iPad och din Mac. Ett effektiv stopp för irriterande annonser som nu lägger till en brandväggsfunktion för att stoppa trackers ut på nätet.

1Blocker har, med sin brandvägg, ett stopp för 9 200 olika trackers – även förstahands-trackers från den webbplats du besöker om du inte vill bli kartlagd. Det betyder att du effektivt kan stoppa alla kända trackers ute på nätet och det är ett effektivt komplement till Apples App Tracking Transparency.

VPN

Brandväggen fungerar som en VPN-uppkoppling vilket betyder att du först måste aktivera brandväggen och installera en profil i din iPhone och i din iPad. Det är inte krångligare än att klicka på att aktivera brandväggen och sedan godkänna att profilen installeras. Sedan är brandväggen aktiverad och det är i princip allt. Sedan kan du kika på hur många trackers som 1Blocker har stoppat om du är nyfiken på statistik.

iCloud

1Blocker har även stöd för iCloud vilket betyder att du kan synkronisera dina inställningar, listor och annat mellan dina olika enheter. 1Blocker har som bekant en så kallad White List, inställningar för att tillåta annonser på vissa webbplatser. De listorna kan du uppdatera och redigera på valfri enhet och sedan synkas all information, automatiskt. Det rekommenderas att du använder en ”White List” – slå av annonsblockeringen på alla webbplatser som du gillar och besöker ofta. Då får webbplatserna in viktiga reklampengar och du stoppar trackers på alla andra platser.

Version 4.0:
  • Our firewall protects your privacy by automatically blocking trackers in the background when you use other apps on your device. At the moment, this feature is available in the iOS version of 1Blocker because the necessary tools are supported by iOS only.
    Trackers collect as much information about you as possible. It then can be sold to third-party companies or stored for future use. The information collected usually contains your personal details, such as your interests, financial situation, your location, and so on.Firewall prevents app trackers from even connecting to the Internet.Requirements for 1Blocker
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.12 or later

1Blocker (macOS)

1Blocker (iOS)

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x