Så slår du på två-faktor inloggning för ditt Apple ID

Så slår du på två-faktor inloggning för ditt Apple ID

Ditt Apple ID, inloggningen för alla dina Apple-tjänster är säkert bland det mest skyddsvärda som du använder i den digitala världen. Så här skyddar du dig, din information och ditt konto med två-faktor inloggning.

Två-faktor inloggning innebär att du kompletterar inloggningen med en pinkod som skickas till dig från Apple. Det ökar såväl skyddet som säkerheten runt ditt Apple ID, mångfalt.

Ska ditt konto kunna hackas så krävs att den obehörige kommer över, fysiskt, någon av dina enheter.

Så här gör du

I din iPhone eller i din iPad så startar du appen Inställningar.

. Klicka sedan på ditt konto
. Sedan säkerhet och lösenord
. Nu väljer du att aktivera två-faktor inloggning

Du får svara på säkerhetsfrågor och du kommer att då ange ett telefonnummer dit pinkoder ska skickas men sedan är det klart.

Du kommer inte at behöva att ange en pinkod varje gång du loggar in. Apple håller reda på vilka enheter som är dina så inloggningen kommer inte att bli så krånglig som den kanske låter. Samtidigt så är det så att det finns inga enkla genvägar. Högre säkerhet och bättre skydd innebär att du måste ange fler uppgifter för att skydda ditt konto.

Mac

I din Mac så startar du inställningar, går vidare till ditt konto och aktiverar två-faktor inloggning. Proceduren är i stort sett densamma, du svarar på säkerhetsfrågor och anger ditt telefonnummer och sedan är det klart.

I förhållande till hur enkelt det är att sätta upp och aktivera denna typ av skydd och hur effektiv det faktiskt är så rekommenderar starkt, mycket starkt att du tar dig den hör tiden och att du aktiverar skyddet. Det Apple ID är som sagt bland det värdefullaste du har. Via det så kan du aktivera, deaktivera dina enheter. Du kan se dina lösenord och du kan komma åt alla dina personliga uppgifter.

Därför bör du skydda ditt Apple ID.