blank

Originaldockan till Nintendo Switch kostar strax under tusenlappen, en ordentlig utgift om du vill kunna flytta din Nintendo Switch mellan olika tv-apparater exempelvis. Magasin Macken har testat ett betydligt billigare alternativ.

Det råder ingen brist på dockor, hållare, laddare och enhet för att koppla en Nintendo Switch till en tv. Du har som sagt originaldockan som kostar runt en tusenlapp och sedan har du en en mängd billigare dockor som förvisso är billigare men som också har en historik för att kunna ”bricka” din konsol, dvs det fungerar inte.

blankStröm

Nu ska tilläggas att detta inte på något sätt gäller alla billigare alternativ och alla konkurrerande Dockor men det finns avskräckande rapporter här och var som varnar för att det kan inträffa. Till det kommer det faktum att enheten ska anslutas till ström med allt vad det innebär. Här gäller det också att se upp. En hel del av de här produkterna säljs utan strömsladd; det är inte sällan därför de är så billiga.

ElecGear säljer en Docka som inte bara är betydligt billigare än originalet, den är dessutom betydligt mindre. Dockan säljs utan strömsladd så du måste komplettera med en sådan. om du ska ladda och spela samtidigt. ElecGear kostar 299 kronor men då tillkommer en strömsladd som kostar runt hundralappen mindre, cirka 200 kronor. Trots det så landar slutkostnaden på hälften av vad Nintendo tar för sin laddare/docka. Då ingår inte heller en HDMI-kontakt men den ingår å andra sidan inte i Nintendos Docka heller.

Fungerar

Så hur fungerar då?

Det är bara att ansluta HDMI-kkabeln från TV:n, ansluta strömmen och placera konsolen i hållaren. Sedan är det vara att spela. ElecGear fungerar alldeles utmärkt utan att min Nintendo Switch hänger sig eller andra problem som har rapporterats med en del dockor.

Halva priset dessutom – inte så dumt.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x