blank

Apple och Facebook har befunnit sig på direkt kollisionskurs de senaste månaderna och nu kommer nya uppgifter där grundaren av Facebook Mark Zuckerberg sagt till sina medarbetare att de måste försöka att skada Apple – ”inflict pain”.

Facebook har gjort en rad uttalanden riktade mot Apple, köpt tidningsannonser och drivit en kampanj för att försöka att sälja in budskapet att Apple är ett hot mot små- och medelstora företag. I botten finns Apples nya funktion – App Tracking Transparency som är ett krav på att den som vill smala in data ska berätta om det, be om tillstånd och även deklarera vad information ska användas till.

Facebook was embroiled in controversy over its data-collection practices. Mr. Cook piled on in a national television interview, saying his own company would never have found itself in such a jam. Mr. Zuckerberg shot back that Mr. Cook’s comments were “extremely glib” and “not at all aligned with the truth.”

In private, Mr. Zuckerberg was even harsher. “We need to inflict pain,” he told his team, for treating the company so poorly, according to people familiar with the exchange.

It wasn’t the first time—or the last—that Mr. Cook’s comments and actions would leave Mr. Zuckerberg seething and, at times, plotting to get back at Apple. The escalation of grievances erupted late last month in a rare public tit-for-tat between the two tech giants that laid bare the simmering animosity between their leaders, who exchanged jabs about privacy, app-tracking tools and, ultimately, their dueling visions about the future of the internet.

Wall Street Journal

Stopp

App Tracking Transparency hr utmålats, felaktigt, som ett stopp för annonsörer som vill försöka att samla in data från användare. I praktiken klär det dock bli ett stopp därför att App Tracking Transparency är aktiverat som standard i kommande versioner av iOS och iPadOS. Den användare som då vill dela med sig av sin personliga information måste då slå på funktionen vilket sannolikt det stora breda flertalet av användare inte kommer att göra.

Nu kommer nya uppgifter, från Wall Street Journal, att Mark Zuckerberg uttryckt sig med ännu hårdare ord i striden med Apple. Zuckerberg har sagt att Facebook måste skada Apple, i vart fall ”inflict pain”. Parallellt med de här uppgifterna finns också uppgifter om att Facebook kallat in sina advokater och att den sociala mediajätten förbereder en stämning av Apple. Facebooks grund ska i så fall vara att Apples nya lösningar begränsar Facebooks möjlighet att göra affärer.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x