blank

Brave bygger på samma kod som finns i Google Chrome med en viktig skillnad – Brave snokar inte på dig och samlar inte en en massa data om dig.

Jag har hoppat fram och tillbaka mellan Apples Safari och Brave ett tag och till slut bytt webbläsare. Brave är påtagligt snabbare, renderar sidor snabbare och har dessutom en inbyggd annonsblockerare och en rad funktioner som alla har en sak gemensamt – se till att din information är och förblir din information.

Brave har fokus på att skydda dig, din information och din integritet. Brave är närmast raka motsatsen till Google Chrome trots att Brave bygger på samma kod som sökjättens webbläsare.

Rewards

Brave har också ett system med ”rewards” – ett alternativt annonssystem där du får betalt i kryptovaluta för att titta på en annons eller hemsida. Valutan samlas i din plånbok och sedan du i din tur skicka en slant till andra. En slags dricks, en uppskattning för vad andra gör, skriver eller skapar. Tanken är att du tittar på saker du vill titta på och får en ersättning för din tid.

Du kan även vitlista hemsidor du gillar och släppa igenom deras annonser. Något jag rekommenderar att du gör. Annonser är viktiga intäkter och om du gillar en hemsida,. en webbplats och en nyhetsförmedlare  – släpp igenom deras annonser.

Phone Home

”Phone Home”, ”Ringa hem” är ett uttryck för en funktion då ett program tar kontakt med utvecklarens servrar och system. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Brave, Microsoft Edge och Yandex Browser testades och hur ofta webbläsaren kontaktade utvecklaren och vilken information som skickades kontrollerades. Webbläsarna kunde snabbt delas in i tre grupper:

 • Brave
 • Google Chrome, Safari och Firefox
 • Edge och Yandex

Med standardinställningar så är Brave i en klass för sig själv.

Teman

Du kan använda teman och plugin för Google Chrome i Brave.

 • Version 88.1.20.110:
  • [Security] Fixed issue when visiting ”.onion” URL in a normal window would cause DNS leak
  • Fixed ledger process incorrectly starting when visiting certain sites
  • Upgraded Chromium to 88.0.4324.192
  Ladda Ned Brave

Använder du länken ovan för att ladda ned Brave så får Macken en liten summa, kryptovaluta för det

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x