blank

Nästan på dagen (10 januari) för tio år sedan visade Apple och Steve Jobs upp den första modellen av MacBook Pro.

Modellen visade upp och sades ha en processor på 1.67 GHz men när det blev dags för leverans så hade datorn en 1.83 GHz processor. Toppmodellen hade en processor på 2.0 GHz och priset startade på 1.999 dollar upp till 2 499 dollar.

Intel

Den första MacBook Pro-modellen hade också en helt ny, unik kontakt – MagSafe som räddade tusentals dyra datorer under åren innan kontakten till slut slopades till förmån för USB-C. MacBook Pro innebar också slutet för PowerBook; ett namn som Apple använd för sina bärbara datorer sedan 1991. Det var också ett tydligt tecken på att Apple nu tagit klivet över till Intels plattform; en plattform som Apple nu är på väg att lämna till förmån för den egna hårdvaran, Apple Silicon.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x