blank

Det känns som att jag skriver en sådan här text ungefär var och vartannat år och mitt råd, då som nu, gör det inte. Knäck inte din iPhone. Du ”bryter” dig inte ut ur någonting och du ”befriar” vare sig dig själv eller din telefon. Däremot slår du ut viktiga och vitala delar av det skydd som omgärdar din iPhone.

Vi tar det stegvis.

Signering

Alla appar signeras. Se det som ett säkerhetssigill som ska garantera att de inte manipulerats och att de kommer från en registrerad, licensierad utvecklare. Jailbreak slår ut denna signering vilket betyder att du kan installera appar som inte kontrollerats och som kan innehålla skadlig kod.

Sandbox/kryptering

iOS innehåller även flera andra skyddslager, kryptering, Sandbox och funktioner som ska garantera att operativsystemet inte manipulerats och inte kan manipuleras. Appar ska inte komma åt mer än de behöver och de ska köras i sin egen, isolerade del av minne, en sandlåda, en sandbox. Även de skydden slås ut när du knäcker din iPhone.

Resultatet – en iPhone där flera skydd gjorts obrukbara och som där iOS inte kan uppdateras. Allvarliga säkerhetsbuggar förblir möjliga för obehöriga att exploatera.

Stjäl

Du slår ut skyddet av dina appar, dina bilder och all information som har i din iPhone för att uttrycka dramatiskt och rakt på sak. Du vet inte vad du installerar och du riskerar dessutom att bli sittande med en iPhone som drar mer batteri och där appar stjäl dina data och skickar dem vidare. Vill det sig illa så slutar det med en instabil iPhone som kraschar eller som inte alls gör det du vill och förväntar dig.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x