blank

Vi har alla en massa lösenord att hålla reda på. Lösenord som ska vara långa, krångliga och vi ska dessutom ha olika lösenord för olika webbplatser. Det är dags att skaffa en lösenordshanterare.

Även om jag inte riktigt gillar Agilebits sätt att på ett aggressivt sätt försöka att tvinga på användare en prenumerationsmodell istället för en fast, engångssumma som betalning för programmet så går det inte att komma ifrån att 1Password är och förblir marknadens bästa program. Med små förbättringar på en rad punkter så har ett bra program blivit ännu bättre. Jag viker ned mig, ger och konstaterar att en prenumeration är värd varenda krona.

Synkronisera

Ny, uppfräschad design som kom i version 7, känns lite modernare och som passar in lite bättre i macOS. Precis som tidigare så kan du lagra anteckningar, lösenord, konton, serienummer och annan information som du vill klara säkert. Du kan synkronisera informationen via iCloud, 1Password eller via wifi.

Nu kan du även dra och släppa inloggningsuppgifter, när du tillfrågas om dem direkt från 1Password. Programmet har även blivit ännu bättre på att känna igen inloggningar vilket gjort användandet enklare och smidigare. Du har samma smarta och enkla hantering av valv där du kan förvara olika uppgifter. Allt lagras skyddat med kraftfull kryptering. Tänk nu på att välja ett långt, krångligt och säkert lösenord som komplement till fingeravtryck, touch id, om du har en ny MacBook Pro.

Du kan kolla alla dina konton, kolla att lösenorden är tillräckligt bra och du kan slå på en funktion så att alla lösenord kollad mot en databas med lösenord som har stulits från hackande webbplatser.

Generera

1Password kan även generera långa, säkra lösenord åt dig om du vill.

Programmet finns i tre versioner:
. Singelversion för enskilda användare
. Familjeversion för upptill fem användare
. Team-version för företag

Tidigare när du klickade på 1Password Mini så fick du upp en mini-version av programmet. Nu får du istället upp en större, tydligare ruta som ger mer översikt och du kan dessutom dra och släppa lösenord från 1Password över till inloggningen.

Ska ha

Det här är en typ av program som du ska ha, inte bör, utan ska. Du ska ha en lösenordshanterare för att skapa slumpmässiga och säkra lösenord, för att hålla reda på alla dina lösenord och för att kunna byta dem då och då. Jag har inte hittat ett bättre, smidigare och mer lättanvänt och pålitligt program än 1Password så det här är det program som jag rekommenderar, varmt. Trots det så får 1Password inte full poäng.  Agilebits försöker i det närmaste tvinga på dig en prenumeration med försåtliga dialogrutor, halvgamla länkar och svårbegripliga instruktioner. Det är snudd på oärligt så det kostar en pump i betyg.

Betyg

Program: 1Password
Tillverkare: Agilebits
Pris: Prenumeration, från 30 kronor i måndagen eller engångskostnad på 560 kronor.
Betyg:
blank

Version 7.7:

New Features:
  • Use the new inline menu in Safari when filling in logins, credit cards and forms.
  • Privacy.com integration is now available in Safari.
  • Unlock 1Password using your Apple Watch on Macs with a Secure Enclave.
  • The item detail has been redesigned from the ground up.
  • New app icon for Big Sur.
  • Added support for administrators to enforce Mobile Device Management settings for many of the options in Security Preferences.
  • Adds Notion to the 1Password mini url to app mapping.
  • The Safari inline menu uses Apple’s password manager resources when suggesting passwords that will meet site specific requirements.
  • Complete list of changes can be found here

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x