blank

Har du Covid-19 ska du försättas i karantän. Då ska du stanna hemma, inte flytta på dig och inte utsätta andra för risken att smittas – om du inte heter Donald Trump. Då arrangerar du en bilkortege för att åka bil några hundra meter fram och tillbaka och då spelar det ingen roll att tre Secret service-agenter måste sättas i karantän i 14 dagar.

Under söndagen meddelade Donald Trump via Twitter att det förbereddes en överraskning. Det visade sig vara en bilkortege, några hundra meter fram och tillbaka utanför Walter Reid, militärsjukhuset där Trump vårdas.

Trumps biltur fick konsekvenser för de tre Secret Service-agenter som fanns med i den Bill som Trump åkte i. De måste nu sättas i karantän i 14 dagar.

Kritik

Från medicinskt håll får Trumps bilkortege hård kritik.

Oregon Health and Science University Dr. Esther Choo criticized President Trump for putting others at risk while riding in a motorcade and waving to crowds outside the Walter Reed National Military Medical Center.

msnbc.com

George Washington University professor of medicine and CNN medical analyst Dr. Johnathan Reiner reacts to President Donald Trump surprising his supporters outside Walter Reed medical center where he is being treated for Covid-19.

CNN

Tappat fart

För Trumps kampanj så riskerar beskedet att han och flera i hans stab, rådgivaren Hope Hicks, kampanjledaren Bill Stepien, och rådgivaren Chris Christie att hela kampanjen stannar av. Kampanjen har tillfälligt tappat fart och nu är frågan hur kampanjen ska kunna drivas vidare med en huvudperson som inte kan eller får delat i massmöten, Trumps specialitet.

Trump själv hävdar att han leder i opinionsundersökningarna och likt tidigare så lyckas han att hitta ett litet opinionsinstitut med en luten undersökning som bekräftar hans påståenden. I alla andra undersökningar, som räknas, ligger Trump efter och under även om det fortfarande är jämt i flera av nyckeldelstaterna.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x