blank

Jag letade efter ett bra skydd för min nya iPad Pro. Hittade inget vettigt så jag designade ett eget skydd och fick hjälp att sy det. Här är en beskrivning.

Innan du skrider till verket så kom ihåg att detta skydd inte är avsett att skydda mot hårdare smällar eller om du skulle tappa din iPad Pro (gör absolut inte det). Det är ett mjukt skydd som ska skydda mot skräp och repor. Tänk också på att inte lägga för små, skarpa saker i fickan. Får du en smäll mot ditt skydd så finns en risk att för kantiga saker trycks in mot din iPad.

Material

Det här behöver du:

  • Möbeltyg
  • Skumgummi
  • En knapp
  • Resårband

Jag valde möbeltyg därför att det är tjockare, tål mer än exempelvis linne. Skumgummi, ungefär av samma tjocklek som vi använde förr under diskställ (före diskmaskinerna). Du köper allt i en tygaffär. Tyget kostar någon hundralapp, knappen 10-15 kronor och skumgummi också någon hundralapp.

Så här gör du

Ta ett mått på din iPad och sedan lägger du in skumgummi, dubbelviker tyget så att du skapar en påse. Jag valde att lägga skarven på baksidan. Använd nålar så att du kan prova att lägga in din iPad, så att du vet att den ryms. Börja sedan med att sy fast fickan på framsidan, så att påsen sluts i botten och sedan syr du ihop på baksidan.

Lite resårband och en snygg knapp sedan är det klart.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här