Apple har en strikt policy när det handlar om användarnas information. I macOS krävs ditt tillstånd, ditt medgivande innan ett program för hålla koll på position, komma åt dina bilder os.v. Efter några år användande dock så kan det vara svårt att komma ihåg vilka program du har givit vilka tillstånd. Så här kollar du upp din Mac.

Allt som rör säkerhet och din integritet, skyddet av din information finns samlat på ett och samma ställe under Inställningar.

Säkerhets och Integritet

Här är det bara att klicka sig igenom alla program och tjänster och se så att de har tillgång till det de behöver ha. Ett bildredigeringsprogram ska inte ha tillgång till din adressbok, exempelvis och det finns ingen anledning för ett textredigeringsprogram att ha tillgång till din position.

blank

Alla funktioner är uppdelade så du ser snabbt vilka program som har, eller som har begärt access till vilken in formation. Klicka ur programmet under respektive rubrik om du inte vill att programmet ska ha tillgång till din information.

Svårare än så är det inte.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x