Videotips: Så kollar du vilka appar som håller koll på dig

Videotips: Så kollar du vilka appar som håller koll på dig

Från och med iOS 11 så har Apple stärkt skyddet av dig, dina data och hur appar för samla in information om det du gör. Du kan snabbt och enkelt hålla koll på de som vill ha kolla på dig.

Du hittar alla inställningar i din iPhone och iPad och du kan styra, rätt detaljerat hur en app får samla in information.

Inställningar
Integritet

Appar

En fotoapp kan vilja veta var du är för att kunna skriva in data om var du tar dina bilder. Samma app lär knappast behöva vara aktiv när du inte använder den, för att ta ett exempel.

Generellt så ställer jag in mina appar att de får veta var jag är och samla in de data som behövs för jag använder dem, inte annars.

Klickar jag på en GPS-app så vet och förstår jag att den tar reda på var jag och min enhet finns men jag accepterar inte att den gör det hela tiden – oavsett om jag har appen påslagen och i fokus eller inte. Undantaget är väderappar och några till.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x