blank

En laddare och ett enkelt kort är allt som behövs för att fixa trådlös laddning till din gamla iPhone. Priset landar på några hundralappar.

Sedan Apple valde att ansluta sig till och använda QIs lösning så är det i princip den edna lösningen som används i branschen numera.

blankMottagare

Det första du behöver är en adapter, en mottagare och den teknik som sitter under skalet i iPhone X och iPhone 8. För att vara på den säkra sidan så valde jag ett kort från QI och det kostar från strax under en femtiolapp till strax under hundra kronor.

Teknikproffset säljer QIs kort för 69 kronor styck, exklusive frakt.

Kortet har en lightninganslutning som du petar in i kontakten och sedan kan du vika in kortet, in under ditt skal.

Tänk nu på att skalet inte får vara i metall, inte innehålla några nitar eller andra detaljer i metall och det får inte heller vara för tjockt.

blankLaddare

Sedan behöver du en laddare och det finns en mängd olika att välja mellan på marknaden. Vill du ha din iPhone snyggt stående upp så att du ser klockan, kan enkel slå av den när den ringer på morgonen så rekommenderas mStores laddare HyperJuice Station. Den köper du i deras butik eller via nätet för 399 kronor, exklusive frakt.

  • QI-kort
  • Laddare

Det är allt du behöver. En liten nackdel med trådlös laddning via ett kort är att du inte har en ledig anslutning för att kunna ladda med sladd. Du måste kränga av skyddet och peta ut kortet om du ska ladda med sladd.

Fungerar

Så hur fungerar det då?

Alldeles utmärkt. Du får en laddning på 5W vilket inte gör att din telefon laddas med rekordfart men den laddas hyggligt snabbt och den laddas trådlöst. Laddar du din iPhone huvudsakligen nattetid så är det inga problem att ha en fulladdad telefon på morgonen så det är dags att ge sig iväg.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x