blank

Denna guide uppdaterades senast 13/10-2020

Dags att ta sig ann den den stora bossen, chefen själv – Giovanni. Då det är den siste bossen att besegra så är han dessutom den svåraste. Nu måste du ned på detaljer om du ska lyckas. Här är Mackens guide.

Länkar till övriga guider:

Förutsättningarna

Giovanni avslutar alltid med en Shadow Legendary Pokémon. En Pokémon som byts ut då och då vilket förändrar förutsättningarna. Nu har dessutom några ytterligare Pokémons bytts ut, utom Persian, vilket gör att förutsättningarna har förändrats och du bör se över dina lag och ompröva din strategi för att besegra Giovanni.

Pokemon #1 Pokemon #2 Pokemon #3
Persian Kangashkan Suicune
Nidoking
Garchomp

Startuppsättning

Detta är en allrounduppsättning som borde fungera i de flesta dueller. Det är inte de ultimata figurerna i minsta detalj men det är bra Pokémons som du kan ta till om du saknar någon av de som rekommenderas nedtill.

Rond #1 Rond #2 Srond #3

Melmetal

Torterra

Rhyperior
Thunder Shock Razor Leaf Water Gun
Thunderbolt Sand Tomb Hydro Cannon
Super Power Frenzy Plant Sludge Wave

Först ut är en alltid Persian – sätt in:

Pokémon Fast move Charge move
Melmetal Thunder Shock Thunderbolt
Super Power
Machamp Counter Cross Chop
Rock Slide
Rhyperior Mud Slap Stone Edge
Super Power
Conkeldurr Counter Dynamic Punch
Lucario Counter Aura Sphere

Nu gäller det att hålla reda på vilken av de tre du ställs inför.

Kangashkan
Pokémon Fast move Charge move
Dragonite Dragonbreath Outrage
Giratina (Origin) Dragon Claw Dragon Breath
Togekiss Charm Ancient Power
Gyarados Dragon Breath Crunch
Landorus Mud Shot Focus Blast

 

Nidoking
Pokémon Fast move Charge move
Empoleon Waterfall Hydro Cannon
Jirachi Confusion Doom Desire
Dialga Dragon Breath Iron Head
Kyogre Waterfall Surf
Excadrill Mud Slap Rock Slide
Garchomp
Pokémon Fast move Charge move
Togekiss Charm Ancient Power
Articuno Ice Shard Icy Wind
Gardevoir Charm Psychic
Dragonite Dragon Breath Dragon Claw
Granbull Charm Play Rough

MewTwo

Giovanni avslutar alltid med en Shadow Legendary Pokémon. Just nu så är det MewTwo – som du sätter in Tyranitar eller Hydreigon mot.

Pokémon Fast move Charge move
Tyranitar Bite Fire Blast
Hydreigon Bite Dragon Pulse
Darkrai Feint Attack Shadow Ball
Muk (Alola) Bite Acid Spray
Salamence Bite Outrage

Strategi och taktik

Jag räknar alltid med att få köra ett par varv innan jag lyckas att besegra en av de tre, Arlo, Cliff eller Sierra. Jag tar ut ett startlag, utmanar och kör ett varv där jag håller noga koll på vilka Pokémons som sätts in och vilka av mina Pokémons som står emot bäst och som gör mest skada. Även om dina första Pokémons slås ut relativt snabbt så håll också noga kolla på hur många “shields” som Arlo gjort av med. Det kan nämligen löna sig att snabbt se till att Arlo gör slut på Shields, spara dina egna för att sedan kunna använda dem i senare dueller.

Taktik

Håll också koll på vilka Pokémons som sätts in, vilka moves – attacker och förmågor som du och dina Pokémons har. Rätt attack, rätt moves gör en mycket stor skillnad, speciellt som ingen av de tre är lätta att besegra – och allra minst chefen själv, Giovanni.

Ut och jaga  nu och spela säkert!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

5 2 röster
Article Rating