blank

Cardhop är ett alternativ, eller kanske snarare ett komplement till Kontakter i din Mac. Skapat av Flexbit, som skapat Fantastical, och elegant och snyggt designat.

blankDet finns program som jag liksom inte riktigt förstår mig på när jag kör igång dem. Jag fattar inte riktigt vad jag ska ha dem till eller varför jag ens skulle komma på tanken att byta ut det program som följer med macOS – Cardhop är sett sådant program. Missförstår mig rätt nu – jag har inget emot Cardhop. Jag bara förstår inte vad det är Cardhop gör som inte Kontakter kan göra och jag vet att många andra skribenter applåderat Cardhop och att programmet genomgående fått högt betyg men det kommer Cardhop inte att få av mig.

Smart

 • A single natural language input field lets you quickly search, add, edit, and interact with your contacts
 • Works with all of your existing contacts
 • Interact with phone numbers and email addresses not in your contacts list
 • Powerful search and sorting using smart groups

Convenient

 • Quick-access menu bar app
 • Quick action buttons let you quickly select an action
 • The dashboard shows upcoming birthdays and recent contacts
 • Print customizable envelopes, labels, and lists of your contacts

Flexible

 • Detach the menu bar window
 • Light or dark theme
 • Quickly toggle between groups and servers
 • Customize the template used for new contacts

Uppe till höger

Efter att ha gått igenom listan med finesser och funktioner så hittar jag två skillnader. Cardhop kan ligga snabbt åtkomlig via en ikon i menyn uppe till höger. Cardhop kan också påminna om födelsedagar. Så bra tänker jag, då har jag ett till program som berättar att XX har födelsedag, tillsammans med de andra 114 programmen som kan göra det, inklusive Facebook och en massa andra program. Det är möjligt att jag är helt fel målgrupp men jag använder inte Kontakter särskilt ofta. Det är inte ett program som jag startar, använder eller tycker mig behöva – inte med listor på telefonsamtal, meddelanden, automatisk hämtning av postadresser och andra funktioner som numera finns i macOS. Skulle dessutom en kontakt inte finnas eller om det hittas ny information så får jag upp en notis om det i min iPhone, iPad eller i mina datorer och med ett enkelt tryck så kompletteras informationen.

Ingenting

Cardhop har ingenting som jag behöver, ingenting som ger mig några extra funktioner och ingenting som inte Adressboken/Kontakter redan har. Det är snyggt, prydligt och välgjort och naturligtvis ska tredjepartsutvecklare alltid utmana Apple men nu är detta en recension av ett enskilt program, inte en genomgång av marknaden för utvecklare.

Jag har skrivit och sagt det förut – ska du få mig att byta program från något av de inbyggda så måste vara bättre än Apple och det är Cardhop på för få punkter.

Betyg

Program: Cardhop
Utvecklare: Flexbit
Pris: 209 kronor
Betyg:

blank

 

Version 1.3.6:
 • Fixed a potential crash when creating or updating contacts
 • Fixed a performance issue when there are many contacts with custom labels
 • Various fixes and improvements

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här