blank

Har du slagit på funktionen att din iPhone och/eller din iPad ska raderas efter tio misslyckade försök att låsa upp den med inkod eller lösenord? Sannolikt inte och det är lika sannolikt att du har valt att inte slagit på den därför att du har fel om hur funktionen fungerar.

Låt oss ta missuppfattningen först:

Funktionen raderar inte din iPhone eller iPad efter tio snabba, misslyckade inloggningsförsök därför att du inte snabbt kan mata in tio inloggningar.

Efter fem försök så låses telefonen i 60 sekunder och det enda du kan göra är att använda nödnumret. Efter det sjätte försöker så låses telefonen i fem minuter, efter försök nummer sju så låses telefonen i 15 minuter och det tar närmare tre timmar att försöka att mata in alla de tio försöken att logga in.

Har du små barn så ska de alltså ha kontroll på din telefon i närmare tre timmar innan din iPhone riskerar att raderas. Din taskiga kompisar likaså. Ska de lyckas med att radera din telefon med den här funktionen så måste ha kontroll på din iPhone i tre timmar.

Fundera nu på hur sannolikt det är och slå sedan på funktionen för den ende som kommer att ha verkligen problem med den är tjuven.

Visste du inte att funktionen faktiskt fungerar så här så kan jag berätta det gjorde inte jag heller.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x