blank

Plötsligt tvärnitar din Mac. Den vill inte fungera längre och allting tycks ha låsts sig. Andas lugnt, det finns fortfarande gott hopp och så länge inte det förhatliga frågetecknet dyker upp vid start så finns det i alla fall en sak som du kan prova.

Det händer inte ofta men det händer – en Mac strular, fungerar inte och vill inte göra det du vill. Nu behöver du två saker:

. en bootbar USB-sticka
. tålamod

Diskmaker

Det enklaste och snabbaste sättet att skapa en bortbar USB-sticka är att ladda hem programmet DiskMaker. Det är gratis och det hjälper dig att skapa den disk du behöver.

DiskMaker

Eftersom din egen Mac just nu tvärnitat så låna en Mac och skapa en USB-sticka.

Starta

Stoppa in USB-stickan i din Mac.
Starta din Mac och hålla nere “Option/Alt” under start
Välj att starta från USB-stickan

När din Mac startats från USB-stickan, ha tålamod det kan ta lite tid, är det dags att starta Diskverktyget.

Gör nu en kontroll och reparera din hårddisk om några fel hittas.

Om det inte fungerar

Skulle det nu ändå inte fungera så har du gjort det du kan och får du nu inte fart på din Mac så är det bara att beklaga men din Mac har då drabbats av ett allvarligare fel. Det kan vara allt från tangentbordet till att hårddisken givit upp.

Ofta så hjälper det faktiskt att starta diskverktyget från en separat disk (USB) och köra en reparation av disken, påfallande ofta ska tilläggas och följ instruktionerna ovan så slipper du betala för den servicen i alla fall.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x