blank

Nyligen lanserade Disney storfilmen Mulan och släppte den som köp/hyrfilm. En film som spelats in i Kina till stora delar och där Disney också valt att tacka bland annat fyra propagandamyndigheter i eftertexterna.

Disneys tack till den kinesiska diktaturen kommer i skenet av gripanden, interneringar av närmare en miljon Uighurer, skriver Washington Post.

The most devastating part of “Mulan,” Disney’s much-anticipated live-action remake of the 1998 animated film, isn’t the story. It’s the credits. The film retells the ancient Chinese tale of Hua Mulan, a filial daughter who dresses as a man to join the army, honor her father and save the emperor. While the film engenders pride for China, it does so with a subtle touch: Besides a few mentions of defending the Silk Road, a favorite trading route of Chinese Communist Party leaderXi Jinping, little links it to the modern-day country. The New York Times called it “lightly funny and a little sad, filled with ravishing landscapes.”

Washington Post


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x