blank

Kinesiska Tencent Holdings har gjort stora investeringar i bolag utanför Kina och idag har det kinesiska bolaget intressen i en lång rad av de största aktörerna på spelmarknaden. Ett ägande som fått amerikanska myndigheter att reagera.

Tencent Holdings äger idag Rio Games, helägt bolag och har andelar i, eller samarbetar med:

 • Epic Games
 • Activision Blizzard (samarbetsavftal)
 • Roblox Corporation
 • Glu Mobile
 • Discord
 • Reddit
 • Snap
 • Epic Games
 • Discord
 • Reddit
 • Snapshat Inc.

Nu har the Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS)  reagerat och ställt en rad frågor till flera av bolagen ovan, brevledes.

Bloomberg

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här