blank

blankSpammare skickar ofta, för att inte säga alltid, med bilder som de lagrar på egna servrar. Det är ett sätt ta reda på om du som mottagare öppnat mailet och om det kommit fram. Därför är det en funktion som du ska slå av.

Gå in under inställngar (preferences), vidare till View. Här ska du slå av Load Remote/Ladda.

Det betyder att bilder som lagras på externa servrar inte kommer att läsas in. Skulle du nu få ett mail med extrema bilder, nyhetsbrev eller liknande så kan du ladda hem bilderna manuellt. Den knappen dyker i så fall upp, uppe till höger.

Det betyder också att spam-mail inte kan ladda bilder externt och spammarna få då ingen signal om att din epostadress för aktiv. Det betyder inte att du blir av av med ovälkommen reklam men det betyder att du inte spär på floden i alla fall.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här