blank

Här är den – Bäst Just Nu – med det som faktiskt är just det, bäst just nu.

Musiklistan

Jag gjorde det enkelt för mig och valde ett album med att av rockhistoriens bästa band – Creedence Clearwater Revival. deras Best of som innehåller den ena klassikern efter den andra. Det blir helt enkelt inte bättre än så här.

BJN v.38

Disney+

Lanserades i veckan, den 15 september. Sopar banan med CMore, Viasat och de flesta streamingtjänsterna.

Bläckfisken och jag

En dykare och en bläckfisk knyter ett märkligt och ovanligt band. Frågan är hur mycket bläckfisken egentligen förstår och hur mycket dykaren förstår. Sevärd dokumentär på Netflix.

blankSHL

SHL är igång, äntligen, ett SHL som sa blankt nej till att låna in NHL-proffs på tillfälliga lån i vinter. Något som nu skapat ett mindre kaos i trupperna i Allsvenskan. Signalen till yngre spelare är tydlig – slit inte ut dig – din plats går till en professionell hockeyspelare som tjänar mer än du sannolikt någonsin kommer att göra, såvida du inte blir proffs själv.

Rage

Bob Woodwards bok är ett journalistiskt mästerverk, en slakt av en uppmärksamhetstörstande, skruvad president som är övertygad om att han är så briljant att han ska klara av att hantera Woodward. Det gör naturligtvis inte Trump utan han åker dit likt den flygande malen som obevekligt dras till det brinnande ljuset. Tyvärr kommer det inte att betyda någonting därför att Trumps kärnväljare inte vill se det uppenbara – att USA har en patologiskt lögnare som president.

Med Monsen på villospor

Har du norsk tv, NRK? Missa inte Med Monsen på villospor – sätt ut en kändis i vildmarken, sätt ut Lars Monsen och låt dem duellera med olika uppgifter. Enkelt, rakt och förbaskat bra tv.

blankDuke Nukem

Det var roligt när spelet kom, samtidigt med inlandsisen, typ, ungefär. Duke Nukem är fortfarande bland det roligaste du kan spela på Nintendo Switch. jisses, ta snubben på toalett och prova att göra det du ska – inget annat spel, inget, har gjort det lika bra.

Fonter och typsnitt

Extremt nördigt men det finns inget roligare än att sitta och plocka med fonter och typsnitt fram och tillbaka. Se vilka som passar med vilka, ändra och lyfta en design och göra sker mera lättläst.

macOS Big Sur

Lanseras snart i skarp version vilket betyder att vi äntligen kan kasta av oss oket från iOS 13. iPadOS 13 och macOS Catalina. Tre versioner som aldrig borde ha fått se dagens ljus och som placerar Apple i skamvrån. iOS 14, iPadOS 14 och macSO Big Sur gör att Apple kan få komma ut igen.

New York Islanders säsong

Jo, det svider att åka ut efter övertid men jisses, vem hade trott att det här laget skulle vara ett av de fyra bästa i NHL när säsongen startade. Ingen svensk sportjournalist i varje fall som nu är oerhört glada åt att slippa laget utan svenskar.

I eftermiddag startar SHL – sa jag det?


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här