blank

Har du någonsin parkerat bilen, gått in för att handla, gått runt lite mer i butikerna än du tänkt och när du kommer ut igen så är frågan var du parkerade bilen? Känns det igen? Så här håller du reda på bilen med Siri och Apple Maps.

Börja med att kontrollera att du har platsfunktionen påslagen (Location services). Det gör du under Inställningar, Integritet och sedan Plats/Position. Kontrollera också att viktiga positioner är aktiverat (Significant Location).

Aktivera

När du konstaterat att plats och position är påslaget så kan du aktivera en automatiskt funktion i Apple Maps/Kartor som gör att när du parkerat bilen och slår av motorn så noteras var din bil är. Det gör automatiskt då kopplingen mellan din iPhone och bilens bluetooth bryts.

  • Starta Maps/Kartor
  • Klicka på inställningar
  • Slå på funktionen ”Show Parked Location”
  • Klart!

Nästa gång som du letar efter din bil – fråga Siri ”Var är min bil?” – det kan du göra med din iPhone eller med din Apple Watch.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här