blank

Vilka är de mest användbara figurerna, vilka ska du satsa på? Här är Mackens tips och råd.

Skulle jag rangordna användbara Pokémons så skulle en lista kunna se ut som följer:

  • Tyranitar
  • Heatran
  • Mewtwo
  • Blissey
  • Machamp
  • Zapdos
  • Kyogre
  • Dragonite
  • Groudon

Medan undantag för Tyranitar och Blissey som jag rangordnar högst av två helt olika orsaker så är det utan inbördes ordning.

Tyranitar kommer högst upp därför att den, generellt, är mycket användbar mot så många andra Pokémons. Detsamma gäller Blissey som är en defensiv, försvarande Pokémon och som tål massor. Det är spelets bästa försvarare av ett gym med utvecklingen Chansey som god tvåa.

Egenskaper

Resterande är användbara men det varierar vilken Pokémons du ställs mot och vilka egenskaper din Pokémon har hur de ska rangordnas. Ett bra tips är att skapa ett lag med 2-3 olika Pokémons – dvs 2-3 olika Groudon, Zapdos och resten. Kom nu ihåg att detta målas med rätt breda penslar, det vill säga det är lite grovt tillyxade generella råd. Ska du ge dig på någon av de tre ledarna inom Team Rocket så måste du ned på mer detaljerade val viket betyder att då kan det dyka upp hela andra val.

Ska du slåss med Cliff exempelvis så rekommenderas Stantler, Lucario, Scizor och Lugia  men inte rakt av ich generellt. Det är svårt att vinna en duell mot Cliff så förutom rätt Pokémons så måste de ha rätt förmågor – och inte en utan båda förmågorna bör vara rätt.

Nytta

Ska du däremot skapa bra generella lag som kan göra nytta i raider, dueller mot andra spelare och i dueller med Team Rocket förutom ledarkvartetten – få ihop en samling bra, användbara Pokémons då är den lustan ovan som gäller. Förutom att det är rätt Pokémon – ju högre CP desto bättre och de bör vara över 90 procent.  När det sedan gäller skillnaderna mellan en 90 procentig Pokémon och en 96 procentig Pokémon så är det mindre skillnader du tror. Det är inte särskilt stor skillnad mellan en Pokémon på 90 procent och samma Pokémon på 96 procent. Därmed inte sagt att du ska satsa på ett få ihop en så bra samling som möjligt. Din sammanlagda styrka, hur bra Pokémons du har, i kombination med din nivå däremot gör stort utslag. Når du nivå 40 och har byggt upp  en samling stora, starka och utvecklade Pokémons så kommer du att kunna bidra i raider, få mer belöningar ich du kommer också att på sikt kunna vara med i allt mindre grupper för att klara en raid. En T5-raid ska normalt krävs 3-5 spelare men två spelare på nivå 40 med bra Pokémons kan klara även en T5-raid på bara två spelare.

Bygg långsiktigt, bygg smart och välj ut de Pokémons du satsar på för att utveckla och köra “Power Up” på.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här