blank

Det fanns en tid då du bara behövde samla ihop tio stycken Blissey, plumpa upp dem och sedan lyfta in dem i ett gym. Det var då “ditt” gym därför få eller ingen orkade offra all den tid som krävdes för att möjligen kunna ta över gymmet. Det är nu länge sedan och även om Blissey fortfarande är en bjässe i att försvara gym så får du bara sätta in en. Här är Mackens tips för hur du bygger ett bra lag med försvarare.

Vad du ska välja i detalj beror lite på vad som eventuellt redan finns i gymmet. Blandning och spridning på förmågor är bäst därför att det då blir svårt för den som ska attackera ett gym att hela tiden välja rätt.

Tidigare så har mitt råd varit att låta spelet välja men det gäller inte längre. I de senaste versionerna av spelet så är valen allt märkligare och du som spelare förlorar Pokémons, blir av med reviews och potions. Det gäller framför allt inte  i dueller med Team Rocket men inte heller i raid-attacker. Spelet gör dåliga val helt enkelt och inte sällan helt katastrofala val.

Listan nedan är därför ingen rankinglista vid sidan av Blissey och Chansey som är spelets bästa försvarare.

Blissey

Blissey är som sagt fortfarande ett bra försvar. Den här figuren tål en hel del, är ser att besegra och en utmärkt försvarare men inte oövervinnerlig längre. Satsa på att utveckla en bra Blissey med – Pound eller Zen Headbutt tillsammans med Dazzling Gleam.

Chansey

Hur konstigt det än kan låta så kan det vara en smart strategi att spara några bra Chansey, utvecklingen innan Blissey och pumpa upp dem, inte utveckla dem hela vägen. Finns det redan en Blissey i ett gym så kan du sätta in det näst bästa – en Chansey. Satsa på att pumpa upp en Chansey som har – Zen Headbutt och Dazzling Gleam.

Snorlax

Den stora blå jätten är allt annat än aggressiv och tämligen oduglig vid attacker men som försvarare är en Snorlax en desto tyngre motståndare.

Zen Headbutt och Heavy Slam eller Zen Headbutt och Body Slam är de “moves” du ska satsa på.

Milotic

Inte helt lätt att utveckla då du måste gå minst 20 kilometer med en Feebas innan du kan utveckla den. Feebas är inte heller särskilt vanlig i spelet – eller har varit. Dragon Tail tillsammans med Blizzard eller Surf är de förmågor du ska satsa på.

Slaking

En liggande, lat jätte som fungerar som försvarare därför att Slaking tål en hel del. Bästa “moves” – Yawn tillsammans med Play Rough.

Reserverna

Lapras är sällan ett dumt val. En stor, rätt tålig vatten-Pokémon kan bjuda på motstånd. Steelix (Dragon Tail/Iron Tail/Crunch/Heavy Slam), Dragonite och Gyarados (Dragon Tail tillsammans med valfri annan förmåga)  är också helt okej val om du inte kan välja något annat. Det finns fler bra reserver – Rhydon, Muk och Venosaur kan hålla emot ett tag.

Saknar du dessa Pokémons eller av olika anledningen inte kan sätta in dem i ett gym och måste välja något så tänk defensivt – försvar. Antingen hög nivå på Stamina (uthållighet) eller att den Pokémon du väljer tål och står emot en attack.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här