blank

iMazing är ett alternativ till iTunes för att hantera din iPhone, iPad eller iPod. det är dessutom ett betydligt smidigare alternativ då det är ett program för din mac som är avsett för backup, för att ändra inställningar och annat i dina iOS-enheter.

iMazing är inte den småröriga kompromiss som iTunes utvecklats till då Apples eget program ska hantera säkerhetskopiering, vara en musikspelare och jag vet inte allt. Dessutom så kan iMazing läsa innehållet i min iPhone XS Max vilket iTunes nu sedan en tid skriker om att den inte kan. iTunes föreslår en total återställning vilket jag tycker är att ta i mot bakgrund av att telefonen fungerar klanderfritt. Det är ett känt fel som iTunes-användare kan råka ut för ibland. Oklart varför men det leder till att du inte kan göra lokala kopior på dina prylar.

Smidigt

iMazing är alltså ett program dedikerat för att hantera din iOS-pryl och bara det gör att det tar pluspoäng på iTunes. Du kan skydda dina kopior med kryptering och lösenord och du kan därmed flytta all viktig information mellan exempelvis din gamla och din nya iPhone. iMazing gör dessutom en verfiering av informationen innan en kopia lagras i din dator lokalt.

blank

iMazing kan hantera flera enheter, samtidigt, och göra säkerhetskopioer trådlös.

Du kan hantera all information i in iOS-enhet, ringsignaler, bilder, dokument, adressboken, SMS/meddelanden – allt. Det enda som jag möjligen kan sakna är en hantering av mina olika sidor med appar men det är i det närmaste försumbart eftersom det går snabbt allt flytta runt direkt i enheten. Du kan till och med komma åt de lokala kopior som du har gjort med iTunes, i iMazing.

Backup

Du har överhuvudtaget fler möjligheter att styra hur dina information och dina iOS-enheter ska hanteras. Du kan kopiera trådlös via det lokala nätverket och du kan ställa in hur länge en kopia ska sparas. Vill du vara extra säker så kan du ställa in att iMazing ska fråga dig innan en kopia raderas.

Det var faktiskt länge sedan som jag körde ett så smidigt och lättanvänt program för att kopiera, styra och hantera min iPad Pro och min iPhone Xs Max. iMazing är precis allt det som iTunes borde vara. Numera så gör jag dagliga kopior med iMazing, trådlöst på kontoret i mina iMac 5K som ett komplement till iCloud, helt automatiskt, utan att jag behöver göra någonting. Min MacBook Pro gör också dagliga kopior, automatiskt.

Betyg

Tillverkare: DigiDNA
Pris: 419 kronor för en dator, 459 kronor för två datorer och sedan finns ett familjepaket för 649 kronor.
Betyg:

blank

What’s new in iMazing

Version 2.12.0:

Supervise Devices

The following options are available in the supervision wizard:

 • Create or import a supervising organization
 • Disable USB restricted mode
 • Save passcode unlock token
 • Allow or disallow pairing
 • Allow or disallow activation lock
 • Set language and country
 • Configure wallpapers
 • Skip setup assistant
 • Configure accessibility options
Manage Supervised Devices

If a device is already supervised, the supervision wizard exposes the following options:

 • Set language and country
 • Configure wallpapers
 • Configure accessibility options
 • Save passcode unlock token and clear passcode
 • Clear restrictions password
 • Enable or disable Single App Mode
iOS 14 Support
 • iOS 14 beta 4 photos can now be loaded properly. Photos of previous iOS 14 betas will not be supported anymore
 • Changes in beta 4 which prevented backing up are now handled
Photo Transfer

Transferring photos to iPhone and iPad is again supported. Location data is omitted during the transfer because of an issue in iOS 13.4 and above which can cause photos containing location data to be removed from the device.

Other Improvements in 2.12
 • Accessibility: Added a Choose button to the Quick Transfer wizard to improve its usability
 • Apps: Inverted the Device and Library tabs in the Manage Apps wizard so that device apps appear first. Tab selection is preserved between sessions
 • Backup Restore: Added Reminders to the list of datasets when customizing a partial backup restore
 • Configurator: Added Exit Single App Mode action in the Devices view
 • Configurator: Added new iOS 14 setup assistant skip keys
 • Device Details: Added the supervising organization’s name if the device is supervised
 • Device Settings: Added set language, country and accessibility options. Supervised only settings have been moved to the Supervision wizard
 • Library: Improved support for storing iMazing’s library on slower external drives
 • Notes: Improved support for weblinks and image attachments saved from external sources
 • Profiles: It is now possible to manage configuration profiles of supervised devices without importing the supervision identity
 • Sidebar: It is now possible to search devices by type or iOS version

Requirements for iMazing

 • Intel 64
 • OS X 10.9.0 or later

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här