blankGoogle gör nu som Apple gjort tidigare – kastar ut Fortnite ur Play Store sedan Epic Games försöker marknadsföra rabatter för de som väljer att betala utanför Play Store och App Store.

Därmed har Fortnite kastats ut ur de två största appbutikerna på nätet inom loppet av några timmar. Precis som i fallet med Apple och App Store så bryter Epic Games mot Googles regler om att tillhandahålla en egen betallösning. Det är uppenbarligen sn strid som Epic Games förberett därför att förutom en kampanj på nätet med en video så har Epic Games lämnat in en stämning riktad mot Apple.

Publicitetsstunt

Kampanjen, en egen betallösning är uppenbarligen ett sätt att försöka att dra uppmärksamhet till Fortnite, Epic Games och för att attackera i första hand Apple och i andra hand Google. Epic Games har även lämnat in en stämning riktad mot Google, kan tilläggas.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här