blank

Det finns ytterligare en anledning till att jag byter till iPad Pro som jag inte har nämnt ännu – mitt sökande efter utmaningar och en närmast sjuklig nyfikenhet. Jag ville utmana mig själv förra gången, lyckades men var tvungen att vända tillbaka till en MacBook Pro efter drygt ett år. Nu gör jag ett nytt försök, nyfiken och för att ta reda på om det inte ska gå bättre den här gången.

Jag har rutin och att göra samma sak dag efter dag. Där kommer testandet av nya verktyg in i bilden. Jag har stegvis bytt ut min videokamera och min systemkamera mot iPhone. Huvudsakligen därför att det är otympligt att dra runt med prylar som inte ger ett påtagligt bättre resultat än enklare, lättare saker.

Kvalitet och elegans

Apple för mig är kvalitet och elegans och har du möjlighet så ta dig dig en titt på Apples nya Magic Keyboard för iPad Pro. Det är långt mer avancerat än ett traditionellt tangentbord med långt fler avancerade funktioner. Det är inte gratis men det är också ett tangentbord utöver det vanliga.

Apples sinne för det lilla, de små detaljerna är något som jag älskar.

En iPad Pro som fäst i tangentbordet med magneter och som gör att du kan vinkla skärmen precis så som du vill ha den.

En penna som fästs med en magnet och som laddas samtidigt.

Stöd för styrplatta med en inbyggd styrplatta som ser ut att den aldrig kommer att fungera – men det gör den.

Elegant, genomtänkt och funktionellt.

Ett konto

Du kan ju bara ha ett konto i din iPad Pro kanske du invänder. En iPad kan inte hantera flera användare som en Mac-dator och macOS kan.

Perfekt är mitt svar. Min iPad Pro är min iPad Pro – mitt verktyg och det är fullständigt uteslutet att jag skulle lämna över den i någon annans händer än mina barnbarn. Den yngste bryr sig inte om huruvida han har ett eget konto på ”paddan”. Han vill titta på – ändlösa rader en ”röd bil” vilket är en röd Suzuki Vitara. De lite äldre barnbarnen har tagit över min gamla iPad Pro med Apple Pencil och Logitechs tangentbord.

Ingen av mina datorer har någon annan användares konto och tro mig – de kommer aldrig att ha det heller. Min dator är min dator.

Utmaningar

Där du kanske kör fast och fattar beslutet att ”det här fungerar inte” ser jag en utmaning och vill hitta en lösning. Det är inte så att jag älskar problem men jag älskar utmaningar. Jag vet att många inte vill ändra ett invant sätt att jobba. För mig är det en nödvändighet för att inte bli uttråkad och blasé. Jag testar ständigt nya saker, nya appar, nya program och nya sätt att jobba även om det ofta slutar med att jag vänder tillbaka till Apple och till det som följer med iOS och Android. Nu har detta testande sina tydliga, knivskarpa gränser – jag lämnar inte Apples plattform så kom inte med förslag på att jag skulle kunna bli ännu effektivare med något annat, utanför Apples plattform. Det kommer inte att ske.

Kört fast

Så har jag kört fast och inte tagit mig vidare?

Nej, inte den här gången. Den här gången fungerar alla verktyg, alla appar och alla mina lösningar. Min MacBook Pro står nu på hemmakontoret där den allt som oftast står oanvänd. Jag tänker köra vidare med min iPad Pro ett par veckor till innan det är dags att ta sig en allvarlig funderare på vad jag ska göra med min andra bärbara dator.

Jag vill se att jag verkligen kan göra allt, precis allt, innan det beslutet tas. Jag kan komma fram till att behålla den eller så säljer jag den till någon som behöver den bättre. Tillsvidare är den undanställd på hemmakontoret.

Min bärbara dator är en iPad Pro.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här