blank

Du ansluter din MacBook till ström och förväntar dig att den ska börjas att laddas men det för den inte. Innan du springer iväg till närmaste Apple-handlare för att få datorn lagad bör du veta att detta mycket väl kan vara helt normalt, precis det som ska hända – datorn ska inte laddas,

Har du installerat macOS Catalina 10.15.5 eller senare så kan du få upp ett meddelande ”Not Charging” vilket inte betyder att det är något fel på datorn – tvärtom. Datorn fungerar precis som den ska. Det handlar om funktionen ”Battery health management” – en funktion som ska para datorns batteri:

If your Mac notebook has Thunderbolt 3 ports and uses macOS Catalina 10.15.5 or later, you can use battery health management to help extend the life of your battery. Battery health management is designed to improve your battery’s lifespan by reducing the rate at which it chemically ages. The feature does this by monitoring your battery’s temperature history and charging patterns.

When battery health management is turned on, you might occasionally see ”Not Charging” in the battery status menu of your Mac, and your battery’s maximum charge level might be lowered temporarily. This is normal, and it’s how battery health management optimizes charging. Your Mac resumes charging to 100 percent depending on your usage.

Apple

Ström

En liknande funktion finns redan i iOS där batteriet inte laddas varje gång enheten ansluts till ström. Samma funktion finns nu i nyare Mac-datorer och i macOS Catalina 10.15.5.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här