blank

Apple köper innovationer – inte konkurrenter, säger Apples chef Tim Cook i en färska intervju med CNBC. Något som blev uppenbart i de nyligen direktsända kongressförhören där fyra höga chefer för amerikanska teknikbolag utfrågades av politiker.

Google fick frågor om företagsköp, Facebook och Amazon också. Apple och Tim Cook fick det inte och förklaringen, enligt Tim Cook, är att Apple köper innovationer, inte potentiella konkurrenter. Facebooks Mark Zuckerberg fick flera frågor om Instagram och politikerna plockade fram flera Mail där Zuckerberg och andra i ledningen för den sociala mediejätten diskuterade Instagram som en blivande konkurrent för Facebook. Detsamma gäller WhatsApp som Facebook köpte sedan Facebook kunnat konstatera att direktmeddelanden gick via iMessage och andra tjänster. WhatsApp sågs som ytterligare en tänkbar konkurrent och köptes.

Apple

Google och Amazon har också köpt upp tänkbara konkurrenter inom olika områden medan Apple framstår som att ha en helt annan strategi. Apple köper lösningar, teknik och innovationer som Apple sedan använder i sina egna lösningar. Undantaget är Beats som Apple köpte för några år sedan men Beats var inte en konkurrent till Apple som fram till dess hade en rätt begränsad egen tillverkning av högtalare och hörlurar.

– If you look at the things behind the investigation, the things are acquisitions, and if you noticed, we didn’t get any questions on acquisitions because our approach on acquisitions has been to buy companies where we have challenges, and IP, and then make them a feature of the phone, säger Tim Cook i intervjun.

CNBC

Tim Cook berättar vidare i intervjun att Apple köper ett nytt företag i snitt varannan, var tredje vecka.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här