blank

I uppdateringen av Animal Crossing – New Horizons till version 1.4.0 kom en efterlängtad funktion – säkerhetskopiering av din ö till Nintendos moln. Så här slår du på funktionen.

När du kommer till startskärmen så har du inställning nere till vänster – du trycker på minus – för att få upp dina inställningar och Nintendo har lagt ned lite jobb även på den här funktionen. Du har inte en samling tråkiga menyer att välja mellan – nej då, Tom Noak dyker upp och lotsar dig igenom de ändringar du kan göra.

Aktivera

All du behöver göra är att välja Island Backup och aktivera funktionen. Resten sköts automatiskt och allt det du gjort i spelet sedan senast kopieras och lagras när du inte spelar. Nästa gång du startar spelet så visas när den senaste kopian är gjord nere till vänster.

Elegant och enkelt, eller hur?

Tillägg

Det ska tilläggas att den här funktionen inte är avsedd för att ”backa bandet” och du kan bara återskapa din ö om din Nintendo Switch skadats och du fått byta enhet. Kopian kan också bara användas av dig – du som skapats den och tanken är alltså inte att återskapa, återställa om du inte verkligen behöver göra det.

Sedan måste du naturligtvis ha ett Nintendo Online-konto.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här