appleid

Innan Apple införde Familjedelning så var det många föräldrar som valde att skapa Apple ID till sina barn med påhittade personnummer, vuxnas personnummer. Nu när det finns Familjedelning så kan det bli ett problem men det finns faktiskt en möjlighet att få ordning på både personnummer och Familjedelning.

Poängen med Familjedelning är att kunna samla alla inköp till ett och samma betalkort och sedan se till att den som innehar och äger kortet har koll på vad som köps och som godkänner inköpen. Perfekt för en familj med andra ord.

Problemet är ju nu att det inte riktigt fungerar med påhittade konton eftersom de är gjorda med personnummer för vuxna men det finns en lösning.

Betalkort

Till att börja med så måste det konto som vara den som sköter Familjedelningen ha ett betal- eller kreditkort knutet till sig. Vill du inte ha det så kan du lägga in ett kort tillfälligt medan du ordnar till barnens personnummer. Sedan kan du gå in och ändra personnummer för de aktuella kontona (Apple ID) via https://appleid.apple.com.

Ändra uppgifterna för dina barn, godkänn sedan uppgifterna i det bekräftelsemail som sedan kommer. När du gått igenom och andra alla uppgifter så fungerar Familjedelning precis som det är tänkt. Du styr alla inköp och får godkänna barnens köp, innan de går igenom.

Tack till Anders N. för tips


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här