Så ordnar du extra ström på resan

Så ordnar du extra ström på resan

Apples MacBook-modeller har bra, för att inte säga mycket bra batteritid men ibland kan du behöva ha med dig extra ström. Macken tipsar om extrabatterier på resan.

Det ska inte vara några som helst problem att klara väl mer än en arbetsdag på en laddning, oavsett om det gäller iPhone, iPad, Apple Watch eller någon av Apples bärbara datorer. Ibland kan det vara praktiskt att kunna ta med sig extra ström, ett extra batteri – utifall att.

Budget

blankBudgetlösningen är ett extrabatteri för din iPhone. Techlink har ett litet runt extrabatteri, 2600mAh, för runt 250 kronor som ger en extra laddning för en iPhone 7 och 75-80% av en full laddning för en iPhone 7 Plus.

Glöm inte att ta med dig din Lightningkabel. Någon sådan följer nämligen inte med i kartongen.

Mellanlösningen

blankKanex har ett lite större extrabatteri, 8,000mAh, som klarar av att ladda både en iPhone och en iPad.

Du har 1-2 laddningar av din iPhone lite beroende på om du har en iPhone 7 eller en iPhone 7 Plus. Du klarar av att ladda din iPad 1-2 gånger beroende på modell. Kanex extrabatteri är lite större och väger mer. En adapter ingår vilket gör att du kan ladda olika typer av enheter och priset ligger på 550-600 kronor.

För datorn

blankSka du ha med dig extraström för datorn, MacBook eller MacBook Pro så får du ta ytterligare ett kliv uppåt i kapacitet och det kostar grovt sett runt tusenlappen för varje laddning. Klarar du dig med en laddning, 8-10 timmar extra batteritid så landar priset på 800-1000 kronor. Sedan tillkommer runt tusenlappen per ny laddning om du behöver ett ännu större batteri. Tänk också på att batteriet också snabbt ökar i vikt. De kraftigaste batterierna som kan ladda en MacBook mer än en gånger väger en del, inte helt oviktigt om batteriet ska med i ryggsäcken på flygresan.

Kanex har ett batteri på 15,000 mAh som ger en full laddning för datorn och fler laddningar för din iPhone och iPad. Du får med en USB-C sladd och en laddningssladd i kartongen. Tillsammans med de 8-10 timmars batteritid som du har i datorn så har du alltså med dig 16-20 timmar vilket rimligen borde räcka för de allra flesta. Det är inget batteri som är tänkt för att du ska ha det med dig i fickan, om du inte har en extremt stor ficka då. Batteriet är tänkt att ha med sig i väskan. på resan.

Du hittar samtliga batterierna ovan hos någon av Apples återförsäljare.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här