blank

Plötsligt händer det – du överväger att byta ett program som du använt i flera år därför att plötsligt så dyker det upp en värdig och tuff utmanare. News Explorer är etts sådant program och nu kan det vara så att Reeder som jaga använt i flera år kan vara på väg ut. Detta av ett skäl – synkning via iCloud.

Jag är beroende av mina RSS-länkar för alla nyheter som jag plöjer igenom varje dag. Ända sedan Reeder lanserades i en första tidig betaversion så har det varit mitt första och helt givna förstaval – fram till nu. Reeder har en akilleshäl nämligen – du kan inte synka dina RSS-länkar via iCloud utan du är beroende av en tredjeparts-tjänst om du vill ha koll på det du läst och inte läst. Jag har lika länge kört Feedbin som skött sin uppgift med den äran så det handlar inte om att det inte har fungerat. Det har tvärtom fungerat alldeles utmärkt i flera år.

Synkningen

Så var det här med synkningen av alla mina RSS-länkar. Feedbin vill alltså ha en hacka vilket är en abonnemangsavgift varje månad, inga stora pengar men dock – en avgift. Jag betalar redan idag för iCloud och har massor av saker i Apples moln. Synkronisering av mina RSS-länkar via iCloud är därför svårslaget.

Utseendemässigt så är News Explorer inte lika slimmat och elegant som Reeder men nu handlar det om nyheter, text och bild vilket gör att designen inte på något sätt är avgörande. Jag skaffade appen för iOS och installerade News Explorer i min MacBook Pro och sedan synkade jag tre enheter samtidigt för att se hur det skulle fungera. Ett enkelt stresstest som News Explorer klarade galant.

News Explorer för macOS kostar 109 kronor
News Explorer för iOS kostar 50 kronor.

Då ingår en version för tvOS, din Apple TV och en version för din klocka Apple Watch. Det i sin tur innebär att du har News Explorer i alla dina enheter, på alla plattformar om du vill det.

blank

Design

News Explorer har ett snarlikt utseende som Reeder och du kan välja olika teman, byta fonter, förstora fonter och de inställningar du kan behöva – de finns där. Installationen är föredömligt enkel. I mitt fall exporterade jag ut alla länkar till en OPML-fil som sedan importerades i News Explorer. Sedan var allt på plats och som sagt – News Explorer klarade synkningen mellan flera enheter, samtidigt, utan problem. News Explorer ingår därmed i den mycket lilla skara program och appar som får fullt betyg – fem bensinpumpar.

Betyg

Program/app: News Explorer
Utvecklare: Betamagic
Pris:
macOS 109 kronor
iOS 50 kronor

Betyg:
blank

 

 Vad är nytt?

Version 1.9.10:

  • Fixes an iCloud sync error.

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x