blank

Jag har alltså gjort det förut – tagit steget från en MacBook Pro till en iPad Pro och i mer än ett år så hade jag “bara” en iPad Pro som bärbar dator. Nu är det dags igen – lämna min MacBook Pro 15 för en iPad Pro 12.9-tum.

Nu handlar det inte om det fungerar utan hur det fungerar. Jag vet nämligen att det fungerar så steget är mindre ur den synvinkeln.

Så – från en MacBook Pro 15-tum till en iPad Pro med Magic Keyboard och nya Apple Pencil.

Kopiera över

Jag valde att kopiera över allt från min gamla iPad Pro som trots allt fortfarande hänger mer och som fortfarande används. Barnbarnen har den som rit- och videoplatta med tangentbord och Apple Pencil. Jag bryter också mot mina egna regler och kastar mig över iOS 14 mest för att jag är nyfiken och för att jag har kvar min MacBook Pro. Installationen av nya enheter på Apples plattform är numera en rätt automatiserad sak.

Jag uppdaterade till den tredje betaversionen av iOS och gjorde en färsk säkerhetskopia av min gamla iPad Pro. Sedan skötte återställningen av min nya iPad Pro resten. Inom en dryg halvtimme så hade jag fått över alla data, inställningar och lösenord.

Elegans

Det som alltid slår mig med nya Apple-prylar är med vilken elegans de har designats. Elegans och tyngd som andas kvalitet och nya iPad Pro med Magic Keyboard är inget undantag. Det är en extremt kompakt liten enhet, synnerligen avancerad och bara tangentbordet måste ha varit en extrem utmaning för Apples ingenjörer och utvecklare. Distinkta tangenter, upplyst tangentbord och en liten men fullt fungerande styrplatta. Lägg sedan till kraftiga magneter som håller iPad Pro på plats och som skapar en hållare, en skärm och ett skal och omslag samtidigt.

Pennan

Pennan, Apple Pencil, laddas nu direkt via iPad Pro och en magnet i överkant. Inga sladdar, inga anslutningar – en magnet och induktionsladdning. Nya iPad Pro har samma skärmstorlek som den gamla modellen men är ändå flera centimeter mindre. Förklaringen är mindre svarta kanter runt nya iPad Pro. Det som brukar kallas ”bezel”. Nya IPad Pro har en centimetertjock svart kant medan den gamla modellen har betydligt mer än så.

Det ger ett ytterst kompakt, slimmat utseende – elegant tror jag minsann att jag skulle säga (hört det förut?).

Dag 1

Så första dagen har handlat om att installera, konfigurera och städa upp i min nya iPad Pro. Jag har lagt in säkerhetskopian från min gamla iPad – mest för att jag är lat och inte orkar sitta och peta in e-postkonton, alla inställningar och allt det där som du lagt till medan du använt en pryl. Alla de saker som du inte saknar förrän de inte finns där. Något som numera, som sagt, är enkelt, smidigt och som går snabbt. Jag har mina nya iPad Pro klar att använda på runt en halvtimme.

Sedan har jag städat ut massor av gamla appar som jag inte använder längre och inte kommer att använda. I huvudsak alla de appar som barnbarnen installerat men som jag inte kommer att använda.

Prylarna

iPad Pro, 12.9-tum, 512GB lagring – med SIM-kort

Jag vill kunna jobba direkt, var jag än är och därför har jag ”Cellular”-versionen av iPad Pro. Ett tvillingkort av mitt ordinarie abonnemang löser det – elegant (tjatig, jag vet).

Magic Keyboard

Apples nya tangentbord för iPad Pro.

Apple Pencil

Den nya pennan.

Apple Care

Jag har alltid Apple Care för alla mina bärbara produkter och jag vet att svensk konsumentlag ger dig ett riktigt bra skydd men med Apple Care har jag ett ännu bättre skydd om något skulle hända – vilket kan hända med prylar som du bär med dig.

Det är de saker som ska ersätta min MacBook Pro.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x