blank

Niantic har skärpt sina kontroller av vilka appar vi som spelar använder, vilka positionsdata som vi skickar in och vilka enheter vi använder. Det har lett till upprörda röster främst bland Android-användare som är arga över att de inte får göra som de vill med sina enheter.

Innan du börjar att läsa vill jag varna svepande, generaliserande, stereotypa omdömen om främst en yngre generation (inte alla).

Jag är dödligt less på alla skrikande småungar som tror att världen roterar kring dem och deras person. De lättkränkta, överkänsliga snorvalpar som likt en kennel med Finnspetsar skäller, gapar och skriker så fort de inte får som de vill.

Håll käften och acceptera reglerna eller spela ett annat spel!

Niantics regler är mycket enkla – du får inte använda en knäckt enhet, manipulerade appar och fattar du inte varför du inte får skicka falska GPS-positioner så har du en hel del att lära dig. Enkelt uttryckt – du får inte fuska.

Fuska

Vill du knäcka din enhet – gör det då men räkna inte med att du ska kunna spela Pokémon GO eller andra spela på nätet.

Varför?

Därför att en rootad eller knäckt enhet är en grundförutsättning för att kunna fuska.

Vill du kunna installera en image-fil med en anpassad Android-installation så är du helt fri att göra det också men räkna inte med att du ska kunna spela spel – i det här fallet Pokémon GO.

Ingen

Kort sagt – ingen, absolut ingen förbjuder dig, hindrar dig eller stoppar dig från att använda din mobiltelefon precis hur du vill men räkna inte med att andra ska anpassa sig efter hur du vill göra. Räkna inte med att Niantic eller någon annan ska låta dig spela, använda en tjänst eller en app. Räkna inte med att omvärlden ska anpassa sig efter dig. Räkna med det omvända.

Jo, jag vet hur svårt det där sista kan vara för en del. Speciellt för dig som levt ditt liv i en guldfisk-skål och där ditt universum roterar kring dig och din person. Jag vet också att Niantic inte har det bästa ryktet när det gäller att fixa buggar eller hur de hanterar spelare som oförskyllt drabbats av deras bannbullor men fortfarande – detta är Niantics spel och de skriver reglerna.

Niantic har massor att lära när det kommer till att kommunicera med spelare som betalar miljarder för att få spela deras spel men om Niantic inte accepterar knäckta enheter eller enheter med specialanpassade versioner av iOS eller Android så är det så.

Extra dum

Det innebär inte att du som spelare inte har rätt att protestera, göra din röst eller att du inte får diskutera. Det innebär inte heller att du inte kan försöka påverka Niantic att fatta ett annat beslut men det betyder att tills dess att det sker så får du acceptera reglerna eller spela att annat spel.

Vill du nu göra dig lite extra dum så dra fram “yttrandefrihets”-kortet.

Klantar Niantic till det och skickar ut felaktiga varningar – skrik i högan sky.
Klantar Niantic till det och varnar spelare utan anledning – skrik i högan sky.

Får du inte spela med en knäckt enhet – håll käften och acceptera reglerna.

Ibland är det inte svårare än så.

Ut och jaga nu och spela säkert!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x