blank

Under förra veckans Pokémon Presents så berättades det om ett nytt spel, Pokémons Unite. Spelet fick stort utrymme och inför lanseringen steg förväntningarna – för att sedan falla som en sten och bytas mot kritik och ilska.

Pokémon Unite är gratis och du kan spela med din iPhone och Nintendo Switch. Det borde rimligen vara ett uppskattat spel men hela lanseringen har slutat med ett platt fall, ett magplask. Pokémon Unite är inte det smarta, nyskapande och annorlunda spel som det presenterades som. Det är ett strategispel som påminner om många andra strategispel med inslag av Pokémon. Det är inget dåligt spel, inte alls men det är ingen stor ny Pokémon-titel, inget stort nytt Pokémon-spel eller större titel för Nintendo Switch.  Det är ett spel för din mobiltelefon.

Spätt på

Spelet är dessutom utvecklat tillsammans med kinesiska Tencent, ett företag som uppges stå regimen nära och det har spätt på kritiken.

Sammanfattningsvis:

  • Ett spel som det skapades stora förväntningar inför och som sedan visade sig vara ett mobilspel som inte lyckades leva upp spelarnas förhoppningar om ett nytt Pokémon-spel.
  • Kopplingar till den kinesiska regimen via ett företagen med tvivelaktigt rykte.

Målgrupp

Hela presentationen är maplacerad. Du slår inte på stora PR-trumman och presenterar ett mobilspel för en målgrupp som sitter med Nintendo Switch i händerna. Du kommunicerar med en målgrupp som förväntat sig ett nytt stort spel för den konsol de har köpt. Istället får de ett mobilspel.

Gör du det så slutar med ett – magplask.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här