Därför ska du slå på tvåfaktor-inloggning för ditt Apple ID

Därför ska du slå på tvåfaktor-inloggning för ditt Apple ID

Tvåfaktor-inloggning innebär att förutom ditt namn och ditt lösenord så måste du ange en pinkod för att kunna logga in på ditt Apple ID. En pinkod som Apple skickar till dig i ett meddelande. Slå på funktionen om du inte redan har gjort det. Macken förklarar här varför du aktivera funktionen.

Ditt Apple ID är nyckeln till alla dina filmer, din musik, dina appar och alla dina program. Ditt kredit- och betalkort är knutet till ditt Apple ID och det är en viktig del av dig som Apple-användare. Därför bör du skydda informationen på ett så bra och så säkert sätt som det är praktiskt möjligt.

Tvåfaktor-inloggning

Apple, liksom många andra, Facebook, Twitter med flera, har ett extra säkerhetslager som du kan slå på för att skydda dina uppgifter, tvåfaktor-inloggning. När funktionen är aktiv så kommer du att få en pinkod skickad till dig för att logga in på ditt Apple ID. Notera att det kommer inte att krävas varje gång och du kommer inte att tvingas att sitta och vänta på någon pinkod när du ska köpa appar eller program. Pinkoden används när du vill göra ändringar av informationen knuten till ditt Apple ID eller om du inte loggat in på ett tag.

Du loggar in helt som vanligt, anger namn och lösenord och sedan kommer en fråga upp och en ruta där du ska skicka in koden du har fått via iMessage/SMS. Det är allt.

Pinkoden gör att ingen obehörig kan logga in och ändra dina uppgifter utan att ha tillgång till din Mac, iPhone eller iPad. Ditt konto blir avsevärt mycket svårare att kapa och dina uppgifter skyddas på ett betydligt bättre sätt.

Så här gör du

Logga in på https://appleid.apple.com

Under Säkerhet så hittar du funktionen för att aktivera tvåfaktor-inloggning.
Aktivera funktionen och följ instruktionerna.

Du kan sedan välja vilka enheter du vill ska kunna ta emot pinkoden. Tänk på att bara välja enheter som du har med dig. Står din arbetsdator på kontoret exempelvis, och ibland utan att du är där, så är det inte en lämplig mottagare av pinkoder, för att ta ett exempel.

Med tvåfaktor-inloggningen aktiverad så är risken mycket mindre att få ditt konto eller dina enheter kapade. Kapade Apple ID-konton kan leda till att alla de enheter som är knutna till kontot via funktionen Hitta min iPhone/iPad/Mac. Det finns färska exempel på hur Apple-användare har slavat med sina lösenord, fått sina Apple ID kapade och sedan fått meddelanden från kaparna och tvingats att betala för att få tillbaka sina konton och få tillbaka kontroller över sina enheter.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x