blank

Han sa att han skulle bli bäst i världen. Han sa att kom till Chicago för att vinna mästerskap. Michael Jordan blev bäst i världen och med honom blev också Chicago Bulls NBA mästare. Inför säsongen 1997-1998 hade Bulls fem mästerskap, i rad. Det här är sagan om en superstjärna och om ett lag och en organisation.

Vart hundrade år kommer en spelare, en utövare som får allt se enkelt ut. En utövare som utvecklar spelat, helt på egen hand och som tillför helt nya delar. Muhammad Ali, Wayne Gretzky, Babe Ruth är sådana utövare – och Michael Jordan. När Jordan värvades till Chicago 1984 däremot så var det få eller ingen som såg att han skulle utvecklas till den spelare som fick smeknamnet “Air Jordan”. Det namnet fick av för sin enastående förmåga att gå upp i luften långt från plankan och närmaste flyta genom luften. På marken hade han en explosivitet som gjorde honom närmast hopplös att stoppa eller få tag på. Med Jordan i laget började Chicago Bulls att bygga en era, en dynasti. Scotti Pippen värvades, Phil Jackson blev coach och in kom Dennis Rodman.

Gnissla

Chicago Bulls började rada upp finaler och mästerskap men inför säsongen 1997-1998 började maskineriet gnissla. Ledningen övervägde att börja att bygga ett nytt lag. Det blev kontroverser mellan Phil Jackson och organisationens GM Jerry Krause. Jackson kom tillbaka sedan ägaren av Bulls, Jerry Reinsdorf ingripit. Till denna turbulens lades kontraktsbråk med Scottie Pippen.

Det här är en tv-serie om Michael Jordan-eran och filmteamet har fått tillgång till spelare, ledare och alla människor runt Chicago Bulls på ett mycket ovanligt sätt. De har fått vara med under träningar, på matcher, i omklädningsrummet och i olika klipp är det uppenbart vilka spänningar laget kämpade med  1997-1998.

The Last Dance – Netflix

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här