Paolo Roberto grips av polis efter att ha köp sex av en kvinna vars kropp han bestämt sig för att köpa trots att han vet att hon inte vill vara där, trots att han vet att hon utnyttjas av andra och av honom själv. Efteråt pratar han om sitt “hål”, om övergrepp i barndomen och att han måste ta tag i sitt liv nu.

Jag är inte intresserad av ännu en man som snabbt ser till att allt handlar om honom. Hur han mår, vad han förlorat och hur han måste gå vidare utan att för en enda liten selkund reflektera över hur han ser på kvinnor. För det är det sexköp handlar om, en pissig kvinnosyn, ursäkta svordomarna och det grova språket men det går inte att linda in. Paolo Roberto har sagt sig vara “militant motståndare till feminismen” och visst. det kan vara ett spel för galleriet, ett skådespel för att sälja in varumärket Paolo Roberto.  För det är ju det det också handlar om här. Namnet Paolo Roberto som nu sjunker snabbare än en fallande sten.

Sparken från TV4
Uppsagda kontrakt med Coop och ICA
En lång rad förklaringar för sambo och barn

Varumärket

Varumärket Paolo Roberto kommer ingen kunna återupprätta under lång tid framåt men det är en bisak, en skitsak i sammanhanget därför att sent en kväll så bestämmer han sig för att köpa en kvinnas kropp. Därför att han kan och därför att han vill. Han tänker inte på några som helst konsekvenser och jag vet inte om han tror sig vara osårbar. Hur som helst så bevisade verkligheten motsatsen men det är också oväsentligt. Det väsentliga är de kvinnor som smugglas till Sverige för att män som Paolo Roberto ska kunna köpa dem. Det är deras historia jag vill höra, inte Paolo Robertos. Han är privilegierad och kan säkert lappa ihop sin trasiga själ, komma gen och dra igång en föreläsningsturné. Det är ju så folk gör comeback i det här landet. Jag hoppas, för Paolo Robertos familjs skull att han klarar av det men jag kommer inte att sitta på Twitter/Instagram/Facebook och heja på honom så som en del gör nu.

Barndom

I en bisats, liksom i förbifarten, säger Paolo Roberto att detta är resultatet av övergrepp i barndomen, att han har ett hål som smärtsamt måste fyllas. Det är tragiskt, på flera sätt men  vi är många som haft brutala, plågsamma uppväxter men som ändå inte tycker oss ha rätt att köpa, förnedra och betala för en annan människa som säljer sin kropp därför att hon tvingas till det. Det finns en ond cirkel i att de som utsatts för övergrepp begår övergrepp men det där vet vi så det finns både en möjlighet och en skyldighet att bryta cirkeln. Ta ansvar och det utan att förnedra andra, utan att köpa andra och utan att köpa en fattig kvinnas kropp.

Sen är det här med kvinnosynen och hur du ser på en annan människa.

Därför vill jag höra kvinnans och kvinnornas historia och jag hoppas att någon bryr sig om att berätta den för den historien är oändligt mycket viktigare än Paolo Roberto.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x