När min iPhone X ringer så ropar ett av barnbarnen att det ringer och att jag ska skynda mig att svara. Barnbarnet berättar även att jag fått ett meddelande, en notis för allt som är viktig, att det kommit ett mail och att det kommit ett meddelande. Så här fixar du dina egna notisljud och din egen ringsignal.

Jag använder min iPhone X för att spela in barnbarnet och använder en enkel inspelningsapp, AVR Pro. Du kan säkert använda den inbyggda inspelaren också om du inte vill köpa eller ladda ned en speciell app.

Ljudfilerna redigerar jag sedan med Amadeus Pro. Ett bra gratisalternativ är Audacity.

Ringsignal

Ringsignalen är mixad med musik vilket kan kräva lite tester och lite mer artbete innan det fungerar och blir bra. Jag har alltså lagt in det som sägs i en kort musiksslinga.

För att göra redigeringen lite enklare så har jag lagt in det som sägs, ljudfilen som spelats in med min iPhone, direkt i början, innan musiken kommit igång. Då blir det lite lättare att få rätt ljudnivå på det som sägs och mixa in det i musiken.

För att få rätt längd, rätt format och få en snygg start och ett snyggt avslut på ringsignalen så använder jag programmet Ringer. En ringsignal får vara max 40 sekunder och det låter bäst om ljudet fasas in och fasas ut i början och slutet av ljudfilen.

blank

Ringer ser till att filen inte blir för lång och programmet sparar även ringsignalen i rätt format, .mr4.

Notisljud

Notisljuden, meddelande, påminnelse och mail redigerar jag direkt i Ringer. Jag kapar ned filerna till rätt längd och sparar dem sedan.

Sista steget är att föra över filerna till min iPhone X och du kan antingen välja att använda iTunes, anslut din iPhone med sladd eller via WiFi eller så använder du ett program för att föra över dem direkt. jag använder Waltr2. Ett gratisalternativ är Syncbird.

Sedan är det bara att starta din iPhone och välja de ljud som du fört över för de olika uppgifterna.

Klart!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x