Du kan sätta samman lag, party, i Pokémon GO och det är en funktion som kan vara skillnaden mellan att lyckas eller misslyckas med en raid.

Ett party, är en samling Pokémons som du kan plocka ihop själv och du kan skapa olika lag för olika syften. Poängen med att skapa lag (party) är att snabbt kunna hitta rätt Pokémons vid rätt tillfälle – i samband med en raid.

Mina lag

Jag har satt samman ett kan med bara Tyranitar. Det när ett lag (party) som det går att kasta in mot nästan alla raid bossar. Detsamma gäller mitt lag med Machamp. Fighting är en bra attack generellt men det finns undantag. Jag har också ett blandat lag med Entei och Ho-Oh och ett lag med Venosaur (gift).

Jag använder mina lag vid raider då vi är få spelare, kanske ned mot det minsta antal som krävs. Då startar jag med att av mina lag medveten om att de sannolikt kommer att gå åt, kanske rent av ganska snabbt, men de hinner med att göra en hel del skada vilket ökar chansen att lyckas. Det betyder också att när alla oikémons slagits ut och jag ska hoppa in igen så låter jag spelet välja Pokémons. Det är nämligen en akilleshäl i spelet. Låter du spelet välja Pokémons så får du ett hyggligt tvärsnitt av Pokémons, inte alltid de absolut bästa men inte heller de sämsta. Det kan vara ett problem när du kommer in på andra varvet – det vill säga när din första uppställning slagits ut. Då finns en risk att de Pokémons som föreslås helt enkelt inte räcker till.

Har du ett bra startlag, som du satt samman själv så kommer du att ha en bättre andra uppsättning även du låter spelet välja åt dig.

Ett bra tips är att läsa på lite om en ny raidboss och sedan sätta samman ett bra kan för att attackera den med. Då är du förberedd då du kommer till nästa raid.

Ut och jaga nu!

/av Northwiz

trainer code: 3937 1926 6061


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här