Mackens Nyhetsbrev 3-2020

av | apr 3, 2020 | Mackens Nyhetsbrev

Person holding white printer paperNy design

Macken har länge varit svart, en mörk nyhetsblogg. Huvudskälet till det var att jag ville att Macken skulle sticka ut, skulle se annorlunda ut och jag ville verkligen se om jag kunde designa en mörkt webbplats och ändå får det att fungera. Efter justeringar, korrigeringar och en massa småfix tyckte jag att jag hade lyckats.

Nu är det dags för en ny design och jag kommer att göra om Macken radikalt, om det nu kan anses vara radikalt att byta till en ny, ljus, luftigare design. Jag har helt enkelt tröttnat på den mörka designen och kommer att göra helt om och skapa en design med ljusa, lätta färger, mer lättlästa fonter och designa utifrån funktion – dvs Macken ska vara lätt att läsa.

Ladda ned – Mackens Nyhetsbrev-3-2020

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: