Chemist är ett litet labb i din telefon där du helt riskfritt kan utföra experiment.

Gratis idag 30/3-2020

Chemist är ditt bärbara kemilabb. Detta är det enda virtuella kemilabbet för surfplattor där man kan genomföra vetenskapliga kemiska experiment och utforska kemiska reaktioner med olika labbverktyg. Prova att blanda kemikalier genom att hälla dem i en bägare eller i ett provrör. Du kan också värma kemikalier med en bunsenbrännare eller släppa ner en bit cesium i vatten.

VIRTUELL VERKLIGHET

Chemist kan du hälla kemikalier i en bägare, blanda dem och suga upp och släppa ut vätska med pipetten precis som man gör i verkligheten. 3D-scenen möjliggör parallaxeffekten från olika vinklar.

OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER

Chemist har en inbyggd databas med över 200 kemiska reagenser. Dessutom kommer ytterligare reagenser att läggas till kontinuerligt via onlinedatabasen CloudLab för att kunna utveckla flera nya kemiska reaktioner.

RISKFRITT

Du kan genomföra farliga experiment utan att behöva oroa dig för att bägare ska gå sönder eller vara rädd för att skära dig på glasbitarna. För att undvika explosioner och se reaktionerna utan att behållarna går sönder bör du inaktivera alternativet “Explosioner”.

DJUPARE LÄRANDE

Använd verktyget “Märka” för att exakt ta reda på ett ämnes massa, temperatur, densitet och volym i behållarna under en kemisk reaktion. Eller så kan du också klicka på ett reagens för att läsa grundläggande information om det.

LABBRAPPORT

När du är klar med ett experiment kan du med ett klick skapa en labbrapport där de olika stegen i experimentet redovisas. Du kan spara denna rapport eller skicka den till andra.

Chemist


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här