När du har fångat en Pokémon som erbjuder spelet bara högst begränsad information om hur bra din nya figur verkligen är. Vill du ta reda på mer information så får du använda en extern app – Macken tipsar om det bästa programmet och appen för din iPhone.

Jag har använt Poke Genie nästa ända sedan jag började spela och det är ett program som uppdateras, som håller jämna steg med Pokémon GO och som är ett alldeles utmärkt program och app för att veta exakt vad din nyfångade Pokémons har för statistik.

Samtidigt

Du tar en skärmbild på sidan för den Pokémon som du vill kolla, startar Poke Genie som scannar igenom dina bilder och som sedan visar den statistik som du kan behöva. Du kan alltså ta skärmbilder på en rad Pokémons och kolla ett stort antal samtidigt. Du får förvisso en massa skärmbilder bland dina foton men du kan radera dem inifrån Poke Genie även om det går avsevärt mycket snabbare att bara markera dem i foto-appen och kasta skärmbilderna.

Poké Genie är gratis men du kan köpa till funktion i appen.

Ett tips:

Sätt en stjärnan på bra Pokémons och lägg till deras procent i namnet – exempelvis Pidgey 100. Då vet du vilka bra Pokémons du har i din samling och du vet också hur bra de är. Bra att veta när/om du ska städa och skicka Pokémons till Professorn.

Ut och jaga nu!

PS.Har du en Android-telefon så rekommenderar jag Calcy IV eller Android-versionen av Poké Genie


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här