För åtta år sedan, i februari 2012, tystnade en av populärmusikens vackraste röster. Whitney Houston hittades död på Beverly Hills Hotel i Kalifornien.

Hennes karriär tog slut i förtid efter över 200 miljoner sålda album och som den sångerska som fått ta emot mest priser. Whitney Houston växte upp med . musik. Hennes mamma Cissy Houston är gospelsångerska, hennes kusin heter Dionne Warwick och under uppväxten hade hon en “hedersmoster” i Aretha Franklin.

Hennes liv

I den här dokumentären intervjuas de som stod henne närmast, de som var med innan hon slog igenom och en lång rad personer som var delaktiga i hennes genombrott och fortsatta karriär. Det är en öppen, rak redogörelse för tjejen som kom från enklare förhållanden ich som slog igenom och nådde en hel värld med en mycket speciell, kraftfull och vacker röst.

SVTPlay – Whitney: can I be Me?

%d bloggare gillar detta: