Igår kväll gjorde Latios comeback i spelet men för oss svenskar är det först idag som vi kan fånga den nya radibossen. Macken tipsar om hur du fångar den blå draken.

Latias och Latios är en duo där den röda Latias är honan och den blå Latinos är hanen. Det är två flygande drakar med förmågan att förstå människor, vad vi säger. Det är drakar med “psychic” som förmåga och ska du försöka besegra dem så är “bug”, “dark”, “ghost”, “ice”, “dragon” och “fairy” förmågor som du ska satsa på.

Välj

Därför bör Rayquaza, Dragonite, Mewtwo, Tyranitar, Gengar och Latias själv vara bra val att anfalla med.
Scizor, Lugia, Groudon och Articuno torde också duga.

När Latias dök upp som ny Legendary så hette det att det skulle räcka med 4-6 spelare. Det skulle ganska snabbt visa sig att det är i underkant om ni är på många olika nivåer. Räkna med minst 6 spelare för att vara säker på att besegra Latios. Det går naturligtvis att vinna över Latios med 4-5 spelare men då bör samtliga vara på höga nivåer, 37 och uppåt och då är det Tyranitar som gäller. Visserligen tål Tyranitar mindre men den gör å andra sidan mer skada och det är det som gäller med få spelare. Se också till att ta ha ett bra B-lag, alltså en bra uppsättning Pokémons som du kan ta till då alla dina första Pokémons har svimmat av.

Rörelsemönster

Latios har, precis som föregångaren, ett snabbt, ryckigt och varierat rörelsemönster. Jag brukar att satsa på att låta Latios “snurra av sig” och satsa på att kasta då ringen först dyker upp och då Latios snurrat ett varv. Jag kastar vid det tillfälle då ringen först dyker upp, försvinner och kommer tillbaka efter det att Latios snurrat runt. Ringen kommer då tillbaka, ungefär i samma storlek som då den försvann. Ringen är ganska liten så det gäller att kasta snabbt. Jag satsar inte på att pricka en Excellent då risken att ringen hinner att försvinna är för stor utan träffar jag ringen så blir det oftast en Great.

Skruvade bollar

Skruvade bollar, bästa godiset och bra träffar är det som gäller för att fånga, inte bara Latios, utan alla Pokémons. Mitt intryck, och detta är bara mitt intryck, är att Legendarys ser ut att vara lättare att fånga när de är nya i spelet. Det kan mycket väl vara inbillning som bygger på att i början så är du mer koncentrerad, kastar bättre och fångar fler medan i slutet, innan den försvinner ur spelet, så har du redan fångat tillräckligt många och du är helt enkelt mindre intresserad.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här