Nyårslöfte? Dags att försöka att plocka bort extrakilon runt midjan? Här är de bästa apparna för att hålla koll på motion, vikt och mat.

Gå ned i vikt är enkelt – i teorin men betydligt svårare i praktiken. Ät mindre, rör dig mer och håll koll. Nu finns det naturligtvis undantag och faktorer som påverkar utanför dessa enkla regler, ämnesomsättning, genetiska förutsättningar, om du man eller kvinna och så vidare men nyckel, den grundläggande nyckel handlar om att äta mindre, äta rätt och så röra på sig mer.

LifeSum

LifeSum har fokus på det du stoppar i dig och din vikt. Det är en app som ger dig mycket bra koll på alla dina måltider under en dag, förutsatt att du skriver in allting. Du kan scanna med kameran, du kan skriva in portioner med vikt ich det du ätit sparas så att det går snabbt att fylla i en liknande måltid. LifeSum har i princip allt det du behöver för att hålla koll på mat, dryck och vikt. En av de bästa apparna i sitt slag som du kan använda gratis. Det finns en prenumeration som LifeSum påminner dig (irriterande) ofta. LifeSum kan kopplas till Aktivitet, den inbyggda appen och funktionen i iOS.

 

Fitbit

Den här appen är kopplad till, och fungerar bäst med, någon av Fitbits armband eller med Fitbits klocka ska sägas. Fitbit har fokus på din träning, din mat och din vikt. Mat kan scannas med streckkod och har du en klocka eller ett armband så kan även din sömn mätas. Vid sidan av Apple Watch så är Fitbits armband och app ett av de bästa sätten att ta kontroll över hela din livssituation, nästan automatiskt. Fitbit kan även kopplas till Arias nätuppkopplade vågar.

 

JeFit

JeFit är en app för att planera din träning. Den innehåller mängder av olika övningar och du kan plocka ihop dina egna träningspass för att få en varierad träning där du tränar olika muskelgrupper samtidigt som du ser till att kroppen får den vila som den behöver. Vill du ha tips så kan du köpa instruktionsvideor, köp-i-appen. Tränar du tillsammans med andra eller om du har kompisar som använder JeFit så kan ni koppla ihop er, utmana ich peppa varandra.

 

MyFitness Pal

MyFitness Pal är en app för dig som vill komma igång och som vill kunna mata in allt du gör, gå ut med hunden, promenera, städa – alla dina aktiviteter. Det är en bra app för att hålla koll på det mesta. Tyvärr saknas svenska måttenheter så det gäller att lära sig att “översätta” i huvudet men det är samtidigt en riktigt bra app för nybörjaren så därför har jag tagit med den. Det finns en premiumversion som kostar lite mer än de övriga ska tilläggas.

 

Nike Training Club

Vill du nu koppla upp dug helt under dina träningspass, hålla koll på all motion och också ha en digital coach tillgänglig så är Nike Training Club något du bör titta närmare på. Appen har stöd för Apple Watch och det finns även en liten enhet som du kan lägga i din ena sko för att registrera löpning mm automatiskt.  Är du riktigt inbiten ich övertygad så finns till och med en specialversion av Apple Watch.

Musiken

Slutligen, musiken. Det du kan och bör ha i öronen när du är ute och rör på dig eller när du är i gymmet. Sätt ihop en egen musiklista med dina favoriter eller varför inte en ljudbok så förenar du nytta med nytta?

 

%d bloggare gillar detta: