Brave är webbläsaren som gett sig ut på uppdraget att fixa webben. Den bygger på Google Chrome men där slutar alla likheter. Brave kartlägger inte och säljer inte din information utan har valt den rakt motsatta vägen.

Brave är närmast helt kompatibel med Google Chrome. Du kan använda samma plugins som till Chrome exempelvis och det betyder att Brave går att bygga ut och anpassa. Du kan även använda teman gjorda för Google Chrome och får Brave att se ut som du vill.

Much more than a browser, Brave is a new way of thinking about how the web works. Brave is open source and built by a team of privacy focused, performance oriented pioneers of the web.

The average mobile browser user pays as much as $23 a month in data charges to download ads and trackers — that’s $276 a year. Brave blocks ads and trackers, so you don’t pay for them.

Annonsblockerare

Brave innehåller dessutom en inbyggd annonsblockerare som visar sig fungera alldeles utmärkt. Brave ska vara snabbare än konkurrenterna hävdar utvecklarna och webbläsaren utvecklas under konceptet Open Source. Det finns även en mobil version för din iPhone och iPad – även de är gratis.

Vill du använda Brave i din Mac, iPad och iPhone så kan du lägga till enheterna i det som kallas en synkroniseringskedja och kopplingen gör du med QR-koder. Snabbt och smidigt. Synkroniseringen är i betastadiet men jag kan inte se att synkningen mellan skulle ha klickat.

Långtidstest

Under årets startade jag en långtidstest av Brave i min Mac-dator och i min iPhone och de första intrycken var positiva. En snabb webbläsare som har all funktionalitet från Google Chrome men som inte snokar på dig. Jag kan byta utseende, installera plugins och övriga funktioner finns också på plats. Skillnaden mot Firefox är renderingen. Jag har alltid tyckt att Firefox renderar knappar och andra objekt på hemsidor kantigt, grått och fult till skillnad från Safari och Google Chrome.

Brave är enkelt uttryckt allt det bra som finns i Google Chrome med allt det dåliga bortplockat. Testen slutade med att jag bytte webbläsare – från Safari till Brave och ett bättre betyg kan jag inte ge ett program – speciellt inte om det är ett av Apples egna program som byts ut.

What’s new in Brave

Version 79.1.2.41:

General:
 • Improved general performance by only loading WebTorrent component when torrent or magnet pages are opened
 • Revamped bookmark structure to improve syncing across multiple platforms
 • Disabled option to open Tor in a Guest window
Added:
 • Auto refresh of page after selecting “Always allow autoplay on…” from URL bar
 • Setting to allow “Remote debugging” in brave://settings/privacy
 • Ability to choose between Crypto Wallets or MetaMask for Dapps
Updated:
 • Monthly Contribution text for Brave Rewards
 • Tip banner to contain “Thank You” message after tip is made
Fixed:
 • Certain cases where multiple auto contributions were occurring
 • Crash when attempting to open brave://sync from Tor window
 • Extensions denial of service issue as reported on HackerOne by world_languages
 • Incorrect number of maximum daily ad notifications
 • Developer Tools Audit feature so it no longer freezes
 • GTK+ dark theme display issue on Linux
 • Incorrect SUID sandbox on Linux
 • Inability to log into Bing Rewards
 • “Relaunch” button resetting “Use Google Services for Push Messaging” selection

 

Ladda ned Brave

%d bloggare gillar detta: