blank

I inlägget så pekas en namngiven CIA-anställd ut som den som lämnat de första uppgifterna om Trumps samtal med Ukrainas president. USAs president sprider därmed uppgifter vidare om en av sina egna anställda, vid underättelseorganisationen CIA, som en hämnd för att uppgifter om honom har lämnats till kongressen.

Namnet om visselblåsaren har sedan tidigare postats på Twitter av Donald Trumps son, Donald Trump Jr, och uppgifterna har rullat runt bland konservativa webbplatser och bland Trumps anhängare sedan några veckor.

Avslöjat tidigare

Det innebär att en CIA-anställd offentligt har namngivits vilket  med mycket stor sannolikhet kommer att innebär avsevärda problem för denne någons fortsatta karriär. Detta vet naturligtvis Donald Trump därför att han har gjort det tidigare. CIA såg sig tvingade att dra tillbaka en av sina toppspioner i Ryssland efter mötet mellan Donald Trump och Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov och den ryske ambassadören Sergey Kislyak i Vita Huset 2017. CIA befarade att Trump lämnat hemlig information vid det mötet som kunde kompromettera en av deras toppagenter i Ryssland.

The source was considered the highest level source for the US inside the Kremlin, high up in the national security infrastructure, according to the source familiar with the matter and a former senior intelligence official.
According to CNN’s sources, the spy had access to Putin and could even provide images of documents on the Russian leader’s desk.
The covert source provided information for more than a decade, according to the sources, and an initial effort to extract the spy, after exposure concerns, was rebuffed by the informant.

Allvarliga konsekvenser

Avslöjandet av visselblåsare, om detta nu är rätt namn, kan inte bara få konsekvenser för den enskilde utan även för hela rapporteringen av misstänkta oegentligheter inom hela systemet. Näste individ som upptäcker att pengar försvinner, att hemlig information hanteras felaktigt eller vad det nu kan vara kommer sannolikt att tänka sig för mycket noga innan hen för den informationen vidare. Följden av det lär bli att fel, problem och överträdelser inte kommer att rapporteras överhuvudtaget – vare sig om det rör demokrater eller republikaner.

I det här fallet så är det mindre viktigt för Trump. Han är ute efter hämnd.

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här