Joplin är ett lite mer avancerat anteckningsprogram som finns för Linux, Windows, macOS, iOS och Android. En lösning i grupper och organisationer där det finns blandade plattformer eller för dig som har enheter med olika operativsystem.

Det ska sägas direkt – Joplin är inget du bara laddar ned och kör igång om du vill få tillgång till alla funktioner. Ska du kunna synkronisera dina texter mellan olika enheter och kanske även mellan olika användare så krävs en synkroniseringsserver – en lagringsplats. Joplin fungerar med Nextcloud, Dropbox, OneDrive och med WebDAV så det är inte en särskilt tekniskt avancerad operation att få igång även synkningen.

Tillägg

Det finns även ett tillägg för Firefox och Chrome som gör det möjligt att snabbt lagra skärmbilder, webblänkar och annan information.

%d bloggare gillar detta: